Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επίδομα σε 64.065 ένστολους στις 9 Μαΐου – Δείτε ποιοί το δικαιούνται…

Μάρτιος 20th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Στις 9 Μαΐου και σε 64.065 δικαιούχους θα διανεμηθεί το επίδομα στους ένστολους από το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ θα ενισχυθούν ακόμη χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, με βάση εισοδηματικά και περιουσικά κριτήρια.

Σε ό,τι αφορά τους ένστολους, το επίδομα θα είναι εφάπαξ, χωρίς κρατήσεις και φόρους (βάσει μηνιαίου εισοδήματος Ιανουαρίου 2014) και δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν αποδοχές έως 1. 500 ευρώ (ακαθάριστες τακτικές, χωρίς νυχτερινά-πενθήμερα).

Ειδικότερα, το επίδομα θα λάβουν:

  • 26.525 αστυνομικοί
  • 2.315 λιμενικοί
  • 1.480 πυροσβέστες
  • 33.745 των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε ό,τι αφορά τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, ξεκίνησε ήδη η επεξεργασία των δεδομένων με βάση τα οποία θα καθοριστούν τα κριτήρια και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εφαρμοστεί σύστημα ανάλογο με αυτό για τη καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων.

Περί τα 475 εκατ. ευρώ, δηλαδή 500 ευρώ κατά μέσο όρο ανά δικαιούχο, υπολογίζεται ότι θα λάβουν 500.000 χαμηλοσυνταξιούχοι και 435.000 χαμηλόμισθοι.

Τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά-περιουσιακά, ενώ θα υπάρχει κλιμάκωση αναλόγως του αριθμού των παιδιών, από 200 έως 800 ευρώ.

Άλλα 20 εκατομμύρια ευρώ θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των υπηρεσιών πρόνοιας για άστεγους.

Μνεία στα μέτρα στήριξης των ενστόλων έκανε  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνάντηση του με τους νεοπροαχθέντες ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες στο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ελλήνων Εξαγωγέων δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα νέο μέτρο το 2014, όπως επίσης ότι το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα επιστρέψει το 2020 στα προ κρίσης επίπεδα, κάνοντας ειδική αναφορά στις εισοδηματικές ενισχύσεις μέσω του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Την ίδια ώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη πρώτη έξοδο στις αγορές μετά από τις αρχές του 2010. Σύμφωνα, μάλιστα, με υψηλόβαθμο αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters, εξετάζεται πλέον το ενδεχόμενο έκδοσης στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

megatv

This entry was posted on Πέμπτη, Μάρτιος 20th, 2014 at 15:44 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply