DAKHS GIORGOSΤην  προέγκριση δημοπράτησης του έργου με τίτλο «Έργα διευθέτησης σε τμήμα του ρέματος «Γκιόλε» της λίμνης Καστοριάς με αφετηρία την πρώτη γέφυρα του ρέματος (από την πλευρά της λίμνης), επί της επαρχιακής οδού Αμυνταίου – Καστοριάς μέχρι 260μ. κατάντη της γέφυρας της Ε.Ο. Καστοριάς –Γρεβενών» , προϋπολογισμού 690.000 ευρώ, υπέγραψε  χθες Δευτέρα 17 Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Οι εργασίες διευθέτησης θα υλοποιηθούν σε τμήμα του υδατορέματος μήκους 1300 μέτρων που θα έχει αφετηρία την πρώτη γέφυρα επί της Επαρχιακής οδού Αμυνταίου Καστοριάς και θα φτάνει μέχρι και 260 μέτρα κατάντη της γέφυρας της Εθνικής Οδού Καστοριάς – Γρεβενών.

Συνοπτικά οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν αφορούν α) Καθαρισμό  της κοίτης του συγκεκριμένου τμήματος από την αυτοφυή βλάστηση και από τις αποθέσεις των φερτών υλικών, η οποία και θα διατηρηθεί χωμάτινη. β) Επένδυση των πρανών τουλάχιστον μισό μέτρο πάνω από το ύψος πλημμυρικής παροχής του ρέματος, ενώ στα σημεία όπου το πρανές είναι χαμηλό, αυτό θα επενδυθεί μέχρι ύψους μισό μέτρο πάνω από το φυσικό έδαφος για τη στερέωση τους. γ) Εκβάθυνση της υφιστάμενης κοίτης και υποβιβασμός της στάθμης του πυθμένα του υδατορέματος στο σημείο έναρξης του έργου (κατάντη δηλαδή της γέφυρας Καστοριάς –Έδεσσας) στο ύψος της στάθμης του δαπέδου των θυροφραγμάτων, ενώ καθ’ όλο το μήκος του διευθετημένου  υδατορέματος θα διατηρηθεί κλίση ικανή για την ανεμπόδιστη ροή των υδάτων.

Πρόκειται για έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης, συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του ανέρχεται στους 6 μήνες.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος σημείωσε ότι: «Με  τη δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου σε συνδυασμό και με τις δημοπρατήσεις της  προμήθειας των τηλεμετρικών σταθμών, του πολυμηχανήματος, των δασοτεχνικών και της  βελτίωσης των θυροφραγμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 10εκ. ευρώ, ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός δράσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς όπου θα συμβάλλουν στην  προστασία  και στην εξυγίανση της λίμνης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.