Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ψαράς βρήκε το αρχαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι – Τι περιείχε;

18 Μαρτίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Αποδείχτηκε ιστορικό εύρημα
mpoukali 3Αυτό που αρχικά έμοιαζε με ένα κανονικό άδειο μπουκάλι μπύρας, το οποίο έπιασε ένας ψαράς στα δίχτυα του, αποδείχτηκε πως ήταν ένα ιστορικό εύρημα, καθώς περιείχε μια κάρτα με ημερομηνία 17 Μαΐου 1913 γραμμένη από έναν άνδρα, με το όνομα Ρίτσαρντ Πλατζ.

Το μπουκάλι περιείχε μια καρτ ποστάλ της Δανίας μαζί με δύο γερμανικά γραμματόσημα πάνω της και ένα ευγενικό μήνυμα, που ζητούσε από αυτόν που θα το έβρισκε να το στείλει στη διεύθυνσή του στο Βερολίνο.

mpoukali 2
Η κάρτα δεν έφτασε ποτέ, αντιθέτως προσγειώθηκε στα χέρια ενός ψαρά από το χωριό Heike στο Schleswig Holstein της Γερμανίας, την Τρίτη, με καθυστέρηση 100 χρόνων.

«Το κρατούσα στο χέρι μου και τότε ένας συνάδελφος μου είπε ότι δεν υπήρχε τίποτε μέσα στο μπουκάλι», δήλωσε ο Konrad Fischer στην τοπική εφημερίδα, εξηγώντας πως ήταν έτοιμος να το πετάξει πάλι μέσα στη θάλασσα.

mpoukali 1

«Όταν είδα την ημερομηνία, πραγματικά ενθουσιάστηκα», δήλωσε.

Μέχρι τώρα το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι που έχει καταχωρηθεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ήταν ηλικίας 97 ετών όταν βρέθηκε, το 2012.

«Αν το μήνυμα είναι τόσο παλιό, μπορεί να ενδιαφερθεί κάποιο μουσείο γι’ αυτό», δήλωσε ο Fischer, που θα δώσει το μπουκάλι σε ειδικούς, προκειμένου να του ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά.

Ο Fischer είναι ψαράς εδώ και 50 χρόνια και σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει βρει νάρκες, βόμβες, τορπίλες, αλλά και ένα πτώμα στη θάλασσα.

This entry was posted on Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2014 at 22:51 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply