Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αρειος Πάγος: Νόμιμη η βιντεοσκόπηση Τομπούλογλου

Μάρτιος 18th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Απεικονίζει τη στιγμή της δωροδοκίας με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Χάρης ΤομπούλογλουΟ Άρειος Πάγος έκρινε ότι νόμιμα έγινε η βιντεοσκόπηση που απεικονίζει τη στιγμή που ο τότε πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου ελάμβανε, την παραμονή των Χριστουγέννων, το ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο,το ποσό αυτό ήταν «καρπός» εκβίασης διαφημιστικής εταιρείας, που είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου.

Αναλυτικότερα, ο Χάρης Τομπούλογλου προσέβαλε ως μη νόμιμη τη διαδικασία παρακολούθησης με κάμερες της χρονικής στιγμής που ελάμβανε το ποσό των 25.000 ευρώ.

Υποστήριζε ότι η βιντεοσκόπηση έγινε με αίτημα από το Τμήμα Εκβίασης της ΕΛ.ΑΣ. και με σχετική διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ, κατά τον νόμο 2713/1999, τη σχετική αρμοδιότητα έρευνας την είχε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και αποφαίνεται σχετικά ο Εισαγγελέας Εφετών.

Σε πρώτο βαθμό (Πρωτοδικείο), βούλευμα έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του κ. Τομπούλογλου και μετά από έφεση που άσκησε η Εισαγγελία Εφετών έκρινε ότι νόμιμα επιλήφθηκε του ζητήματος το Τμήμα Εκβιαστών που ερευνούσε την υπόθεση ως εξειδικευμένο.

Ακόμα, κρίθηκε ότι νόμιμα εξέδωσε διάταξη ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών που έχει συντρέχουσα αρμοδιότητα με τον Εισαγγελέα Εφετών και απέρριψε τον ισχυρισμό περί παραβίασης του νόμου και δικαιωμάτων του.

Μετά από αυτό ο κ. Τομπούλογλου υπέβαλε αίτηση αναίρεσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά της εφετειακής απόφασης.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση, κρίνοντας ότι ορθά ερμήνευσε το Συμβούλιο Εφετών την ισχύουσα νομοθεσία.

This entry was posted on Τρίτη, Μάρτιος 18th, 2014 at 09:16 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply