Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αντώνης Κάντας: Επέστρεψε ακόμη 1,4 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

Μάρτιος 18th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Κατέθεσε αίτημα ο ίδιος ο προφυλακισμένος

Αντ. ΚάνταςΜεγαλώνει ο κατάλογος με τα χρηματικά ποσά που επιστρέφονται στο ελληνικό Δημόσιο, τα οποία συνδέονται με τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Μετά από αίτημα του ήδη προφυλακισμένου Αντώνη Κάντα στο ταμείο του ελληνικού Δημοσίου αναμένεται να φτάσει άλλο 1,4 εκατ. ευρώ ανεβάζοντας το ύψος των χρημάτων που έχει επιστρέψει ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος και προέρχεται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων στα 11,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελβετική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία άναψε πράσινο φως για την αποδέσμευση και επιστροφή απευθείας στο ελληνικό Δημόσιο (σε ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί στην Τράπεζα τη Ελλάδος) του συνόλου των χρημάτων που ανήκουν στον προφυλακισμένο πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κάντα και έχουν κατασχεθεί από τις ελβετικές αρχές αμέσως με τα την δημοσιοποίηση της υπόθεσης στην Ελβετία τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πρόκειται για τραπεζικό λογαριασμό ενός Trust καθώς και ενός ασφαλιστικού προγράμματος σε Τράπεζες στη Γενεύη, τις οποίες αυτοβούλως είχε αναφέρει ο Αντώνιος Κάντας κατά την απολογία του ενώπιον των Ανακριτών Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου και είχε δεσμευτεί να επιστρέψει στις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία επετεύχθη πρόσφατα, μετά από αίτημα που υπέβαλε ο Αντώνης Κάντας στην Ελβετική Εισαγγελία δια των συνηγόρων του- Γιάννη Μαντζουράνη και Ηλία Μπίσια – και σχετικές διαβουλεύσεις που ακολούθησαν μεταξύ των συνηγόρων του, της ελβετικής Εισαγγελίας και των Ελλήνων ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση.

Ερωτηθείς ο εκ των συνηγόρων του Κάντα, Ηλίας Μπίσιας που χειρίζεται το θέμα επιστροφής των εν λόγω χρημάτων στην Ελλάδα, επιβεβαίωσε την πληροφορία της επικείμενης επιστροφής των χρημάτων, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για τη συνεργασία με την Ελβετική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και δήλωσε ότι «έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, προκειμένου να αρθεί η κατάσχεση που έχει επιβληθεί στην Ελβετία και ακολούθως να εξασφαλιστεί ο επαναπατρισμός των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου».

δολ

This entry was posted on Τρίτη, Μάρτιος 18th, 2014 at 07:51 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply