Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νικήστε την κατάθλιψη μέσω της Θετικής Ψυχολογίας

Μάρτιος 16th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ο διάσημος ψυχολόγος Μάρτιν Σέλιγκμαν, υπόσχεται με μία απλή πρακτική να ενισχύσει την ευημερία μας και να νικήσει την κατάθλιψη
AISIODOKSIAΗ θετική ψυχολογία είναι ένα κίνημα που είναι ενάντια στο παραδοσιακό μοντέλο της ψυχολογίας το οποίο επικεντρώνεται στα αρνητικά συναισθήματα των ανθρώπων και στο πώς αυτά μπορούν να επιλυθούν. Αντίθετα, η θετική ψυχολογία εστιάζει περισσότερο στην ενίσχυση της ευημερίας μας.

Ο Martin Seligman παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς ψυχολόγους στη μελέτη της ευτυχίας. Στο βιβλίο του, «Flourish: A Visionary New Understanding of Happiness and Well-being»προτείνει μια άκηση που υπόσχεται να μειώσει την κατάθλιψη και να μας κάνει πιο ευτυχισμένους.

Η άσκηση

«Κλείστε τα μάτια σας και καλέστε το πρόσωπο κάποιου που άλλαξε τη ζωή σας προς το καλύτερο. Η ευγνωμοσύνη μπορεί να κάνει τη ζωή σας πιο ευτυχισμένη και πιο ικανοποιητική. Ο στόχος σας είναι να γράψετε μια επιστολή ευγνωμοσύνης σε αυτό το άτομο και στη συνέχεια να τον βρείτε και να του την διαβάσετε.»

Στη συνέχεια προτείνει μια δεύτερη συμπληρωματική πρακτική που την ονομάζει «What-Went-Well-Exercise». Στην συγκεκριμένη άσκηση πρέπει να εστιάσουμε στα πράγματα που έχουν πάει καλά στη ζωή μας και να προσπαθήσουμε να μην σκεφτόμαστε συνέχεια τα αρνητικά!

Οσοι λοιπόν είστε διατεθειμένοι να καταπολεμήσετε την κυνική πλευρά σας, ο Seligman υπόσχεται πως «θα είστε λιγότερο καταθλιπτικοί, πιο ευτυχισμένοι και πως θα εθιστείτε σύντομα στη συγκεκριμένη άσκηση.»

thetoc

This entry was posted on Κυριακή, Μάρτιος 16th, 2014 at 19:41 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply