Τι αναφέρει το γράμμα της οικογένειας Γρηγορόπουλου προς την οικογένεια του μικρού Μπερκίν που πέθανε ύστερα από κώμα 268 ημερών. “Ταραχοποιό” τον χαρακτήρισε ο Ερντογάν

mperkin-tourkiaΜήνυμα συμπαράστασης στην οικογένεια του 15χρονου Τούρκου, Μπερκίν Ελβάν έστειλε η οικογένεια του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο μικρός Μπερκίν πέθανε την Τρίτη ύστερα από κώμα 268 ημερών μετά τον βαρύ τραυματισμό του από δακρυγόνο στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με το CNNTurk, το μήνυμα της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου ήταν το εξής:

“Μοιραζόμαστε τον πόνο της οικογένειας Μπερκίν. Ένας νέος με παιδικό χαμόγελο, ένας άνθρωπος έχασε αιφνίδια την ζωή του χωρίς λόγο και άδικα. Περιμένουμε να τιμωρηθούν υποδειγματικά οι υπαίτιοι για να θριαμβεύσει η δικαιοσύνη.

Ένα παιδί βγήκε από το σπίτι για να πάρει ψωμί και δεν γύρισε ποτέ πίσω. Στην Τουρκία, το κράτος έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια Μπερκίν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην επιστολή που μας είχε στείλει μετά τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είχε πει ότι ο θάνατός του είναι πλήγμα για το κράτος δικαίου”.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον θάνατο του 15χρονου Μπερκίν, δύο εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Τουρκίας την Τετάρτη συμμετέχοντας σε 53 συνολικά συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, εκφράζοντας την συμπαράσταση τους στην οικογένεια του αδικοχαμένου Ελβάν αλλά και την αποδοκιμασία τους ως προς την κυβέρνηση Ερντογάν και την βίαιη καταστολή των Αρχών.

Ένας αστυνομικός 30 ετών απεβίωσε από καρδιακή προσβολή στην πόλη Τουντσελί και ένας νεαρός άνδρας, 22 ετών, σκοτώθηκε στην Κωνσταντινούπολη από πυρά κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων, δύο εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών.

Σημειώνεται ότι οι διαδηλώσεις και οι “επιθέσεις” έχουν εξαπλωθεί και στον κυβερνοχώρο τον οποίο και προσπαθεί να ελέγξει η κυβέρνηση.

 

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Ταραχοποιός ο Μπερκίν Ελβάν

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας υποστήριξε ότι ο δεκαπεντάχρονος ήταν ένας ταραχοποιός στην υπηρεσία μιας “τρομοκρατικής οργάνωσης”. “Η οικογένειά του είπε ότι είχε βγει να αγοράσει ψωμί. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”, υποστήριξε ο Ερντογάν κατά την διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στη Γκαζιαντέπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι την 16η Ιουνίου 2013 από ένα δακρυγόνο που είχε εκτοξεύσει η αστυνομία που επενέβη για να διαλύσει αντικυβερνητικούς διαδηλωτές ενώ ο έφηβος είχε βγει για να ψάξει κάποιο ανοιχτό κατάστημα για να αγοράσει ψωμί.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.