Ως πρωταθλητής στο Μάντσεστερ για τη... φιέστα ο ΟλυμπιακόςΠρωταθλητής Ελλάδας για 41η φορά στην ιστορία του είναι από σήμερα και μαθηματικά ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του επί του Πανθρακικού με 2-0 στο άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Στο 35΄ ο Βαλντές άνοιξε το σκορ και στο 90΄ ο Φουστέρ σφράγισε τη νίκη των «ερυθρόλευκων» με πέναλτι. Από το 41΄ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Σαρακατσάνου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Μετά από δύο διαδοχικές ήττες, από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες. Η αποψινή, μάλιστα, του χάρισε άλλο ένα πρωτάθλημα, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε της περιόδου και, πλέον, το μυαλό όλων στην ομάδα του Πειραιά είναι στραμμένο στη ρεβάνς της προσεχούς Τετάρτης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία, στο πλαίσιο των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Χωρίς την παρουσία των οπαδών τους, μετά την ποινή που επιβλήθηκε στους Πειραιώτες για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, οι γηπεδούχοι δεν είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι να πετύχουν το γκολ με τον Παραγουανό επιθετικό δεν είχαν δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Αθανασιάδη.

Ο γκολκίπερ του Πανθρακικού νικήθηκε στο 35΄, από την προβολή του Βαλντές, ο οποίος, όμως, μετά το φάουλ του Ντομίνγκες ήταν πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό των φιλοξενούμενων, χωρίς να γίνει αντιληπτός από το βοηθό και το διαιτητή, Κύζα.

Το γκολ μέτρησε κανονικά κι έτσι οι γηπεδούχοι μπήκαν με το προβάδισμα στ’ αποδυτήρια (1-0). Τέσσερα λεπτά πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, μάλιστα, η ομάδα του Μάντζιου έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του αρχηγού της, Σαρακατσάνου, για σκληρό και αντιαθλητικό φάουλ στο Βαλντές.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, παρά την αριθμητική υπεροχή των γηπεδούχων. Η ομάδα του Μίτσελ ήταν «φλύαρη» στο παιχνίδι της, ωστόσο, είχε δοκάρι με το Ντομίνγκες στο 52΄, ενώ λίγο πριν το 75΄ η κεφαλιά του Παπάζογλου ανάγκασε τον Αθανασιάδη να κάνει σπουδαία απόκρουση σε κόρνερ.

Τελικά το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 90΄ με το πέναλτι του Φουστέρ, καθώς ο Κύζας είδε παράβαση στο πέσιμο του Κάμπελ στην περιοχή από μαρκάρισμα με τον ώμο του Ντιόγκο.

Διαιτητής: Γ.Κύζας (Δράμας)
Κόκκινες: 41΄ Σαρακατσάνος (δεύτερη κίτρινη)
Κίτρινες: Σαρακατσάνος, Μπεν-Σαμπάτ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Χολέμπας, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Τόρες, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ, Πέρες (58΄ Φουστέρ), Ντομίνγκες (72΄ Σέποβιτς), Βαλντές (71΄ Μασάντο)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Αθανασιάδης, Ντιόγκο, Χασομέρης, Εμπόου, Μολίνα (59΄ Λαδάκης), Μπαϊκαρά, Χρήστου (67΄ Μακρυδημήτρης), Καθάριος (82΄ Ζρδάβος), Ντος Σάντος, Μπεν-Σαμπάτ, Σαρακατσάνος

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.