Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σενάριο «αρπαγής» και προσγείωσης του Boeing

Μάρτιος 15th, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ

Σενάριο «αρπαγής» και προσγείωσης του BoeingΜια εβδομάδα συμπληρώνεται το Σάββατο από την εξαφάνιση του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών, με 239 επιβαίνοντας και μια ακόμη θεωρία κάνει το γύρο του κόσμου της τελευταίες ώρες, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται από τους ειδικούς της πολιτικής αεροπορίας.

Μετά τις αποκαλύψεις πηγών που βρίσκονται κοντά στις έρευνες ότι το αεροσκάφος συνέχισε να πετά προς τα νησιά Ανταμάν της Ινδίας για πολλές ώρες μετά την εξαφάνιση του στίγματός του από τα ραντάρ, Αμερικανός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι ενισχύεται η εκδοχή της αεροπειρατείας και ότι μάλιστα, ίσως οι πιλότοι ή οι αεροπειρατές να έχουν κατορθώσει να το προσγειώσουν σε κάποιο νησί του συμπλέγματος.

Σύμφωνα με δύο πηγές που μίλησαν την Παρασκευή στο Reuters, ενδείξεις που ελήφθησαν από στρατιωτικά ραντάρ και επιβεβαιώνονται από στοιχεία δορυφόρων, μαρτυρούν ότι ένα άγνωστο ίχνος που πιστεύεται ότι είναι το αεροσκάφος της Malaysian Airlines, συνέχισε να πετά απέναντι από τη χερσόνησο Μαλάι προς τις νήσους Ανταμάν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης στο ABC News ότι πιστεύουν ότι το κλείσιμο των δύο συστημάτων επικοινωνίας του αεροσκάφους έγινε με διαφορά 14 λεπτών και μπορεί να ήταν μια «σκόπιμη ενέργεια», υποδηλώνοντας ότι το αεροσκάφος δεν εξαφανίστηκε λόγω μιας καταστροφής στον αέρα ή συντριβής στη θάλασσα.

Οι ίδιοι ερευνητές τόνισαν στον ίδιο σταθμό ότι οι δύο αναμεταδότες έκλεισαν σταδιακά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται για ατύχημα ή λάθος χειρισμό, αλλά κάτι που έγινε επίτηδες από ανθρώπινο χέρι.

Τις τελευταίες ώρες, ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι της πολιτικής αεροπορίας ισχυρίζονται ότι αν όλα αυτά επαληθευτούν, τότε δεν αποκλείεται – και τονίζουν ότι πρόκειται καθαρά για μια υπόθεση – οι χειριστές του γιγαντιαίου Boeing 777 να κατόρθωσαν να το προσγειώσουν σε κάποια άγνωστη τοποθεσία.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο της εφημερίδας Andaman Chronicles, ένα τέτοιο ενδεχόμενο μοιάζει απίθανο. Δεν υπάρχει κάποια τοποθεσία στο αρχιπέλαγος του Ανταμάν όπου μπορεί να προσγειωθεί ένα τόσο μεγάλο αεροσκάφος, χωρίς μάλιστα να τραβήξει την προσοχή, ενώ τέσσερα μικρά αεροδρόμια που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, τελούν υπό τον έλεγχο των αρχών της Ινδίας.

Ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ αντέτεινε ότι «υπάρχει ίσως, μια μικρή πιθανότητα» το αεροσκάφος να βρίσκεται στο βυθό του Ινδικού Ωκεανού, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας με τη συμμετοχή δεκάδων πλοίων και αεροσκαφών των ινδικών ενόπλων δυνάμεων και της ακτοφυλακής.

Πρώην διευθυντής του FBI που μίλησε στο CNN υποστήριξε παρ’ όλα αυτά ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα το αεροσκάφος να προσγειώθηκε, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει σε αυτό το στάδιο με βεβαιότητα, καθώς δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο.

«Λαμβάνουμε τόσες πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες. Στρέφουμε την προσοχή μας στη μία πλευρά, μετά από λίγο γυρίζουμε προς την αντίθετη. Οι ερευνητές χρειάζονται σαφή και ορθά δεδομένα» τόνισε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι το βρετανικό σύστημα δορυφόρων Inmarsat ανίχνευσε κάποια ηλεκτρονικά σήματα μετά την απώλεια του στίγματος του αεροσκάφους της πτήσης 370, τα οποία εφόσον αναλυθούν, μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό της πορείας που διέγραψε το Boeing και να περιορίσουν το πεδίο της έρευνας.

Τα σήματα αυτά, που περιγράφονται για μια σειρά από ping που αναμεταδίδονται στους δορυφόρους κάθε μία ώρα, υποδεικνύουν ότι τα συστήματα τηλεπικοινωνίας του αεροσκάφους εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε λειτουργία, χωρίς όμως να αποστέλλουν δεδομένα της πτήσης. Αυτό εξηγείται από τους ειδικούς, φέρνοντας το παράδειγμα των κινητών τηλεφώνων που αναζητούν κεραία κινητής τηλεφωνίας όταν δεν υπάρχει καλή λήψη.

Οι πληροφορίες αυτές ενισχύουν τη θεωρία ότι το σύστημα τηλεπικοινωνιών του αεροσκάφους έκλεισε σκοπίμως.

Ο αντιπρόεδρος της Inmarsat, Ντέιβιντ Κόιλι δήλωσε ότι η παντελής απουσία συστημάτων επικοινωνίας του αεροσκάφους, όταν βρίσκεται εν πτήση θα αποτελούσε «μια εξαιρετικά ασυνήθιστη κατάσταση».

εθνος

This entry was posted on Σάββατο, Μάρτιος 15th, 2014 at 08:51 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply