Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποτάμι: «Κλέβει» από όλους… πλην ΚΚΕ

Μάρτιος 15th, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΠΡΩΤΗ «ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ»

Ποτάμι: «Κλέβει» από όλους... πλην ΚΚΕΔημόσιοι υπάλληλοι, γυναίκες, μορφωμένοι ηλικίας 35-44 ετών που ακόμη ζουν άνετα ή «τα καταφέρνουν» αποτελούν την κυριότερη δεξαμενή φίλων για το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, που φαίνεται να μην μπορεί να παρασύρει ούτε… ψήφο από τον Περισσό.

Η νέα δημοσκόπηση της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών περιλαμβάνει ένα τμήμα αφιερωμένο στην πρώτη ανάλυση των χαρακτηριστικών που έχουν οι φίλοι και πιθανοί ψηφοφόροι για το Ποτάμι, το νέο σχήμα υπό τον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη.

Η «πολιτική καταγωγή» των φίλων του Ποταμιού επιβεβαιώνει τα πολυσυλλεκτικά του χαρακτηριστικά και σε ποσοστά ως εξής:

  • ΝΔ 20,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ 17,5%
  • ΔΗΜΑΡ 17,5%
  • ΠΑΣΟΚ 16%
  • ΑΝΕΛ 3%
  • Χρυσή Αυγή 1,5%
  • Λοιπά 10%
  • Λευκό/Ακυρο 10%

Από τα παραπάνω είναι εντυπωσιακή η πλήρης απουσία ατόμων που να έχουν δηλώσει ότι στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν το ΚΚΕ.

Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, το Ποτάμι φαίνεται -σε συνδυασμό με ένα τεράστιο 41% αδιευκρίνιστης ψήφου- να είναι τρίτο κόμμα με 7%.

Στις γυναίκες το ποσοστό αυτό φτάνει το 8%, ενώ στους άνδρες περιορίζεται στο 5,5%.

Οι ηλικίες 35-44 ετών επιλέγουν Ποτάμι σε ποσοστό 13%, οι νεαρότεροι 25-34 σε ποσοστό 11% και οι ηλικίες 45-54 σε ποσοστό 8,5%.

Οι πολίτες με ανώτερη εκπαίδευση το στηρίζουν σε ποσοστό 10%, στην μέση εκπαίδευση το 6% ενώ στην κατώτερη μόλις το 2%.

Οσοι θεωρούν ότι «ζουν άνετα» έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό με 11,5% στους υποστηρικτές του Ποταμιού και ακολουθούν με 9,5% αυτοί που «τα καταφέρνουν», ενώ για τις πιο αρνητικές περιγραφές τα ποσοστά είναι πολύ μικρότερα.

Σε επίπεδο εργασίας η μεγαλύτερη διείσδυση καταγράφεται στους δημόσιους υπαλλήλους με 17% και ακολουθούν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα με 15,5%. Πολύ χαμηλότερα ποσοστά παρουσιάζονται στους εργοδότες/αυτοαπασχολούμενους με 5%, τους ανέργους με 5%, τους συνταξιούχους με 4,5% και τις νοικοκυρές με 4,5%.

ΧΚ

This entry was posted on Σάββατο, Μάρτιος 15th, 2014 at 15:43 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply