Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εκπαιδευτική Επίσκεψη 12μελούς αντιπροσωπείας από το Ουζμπεκιστάν

Μάρτιος 15th, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣΜε πρωτοβουλία του Βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών Τιμολέοντα Κοψαχείλη και με την συνεργασία των συλλόγων: Μανιταρόφιλοι Ελλάδος, Μανιταρόφιλοι Δυτικής Μακεδονίας, Μουσείο Μανιταριών Λάβδας, και Αγροτικού  Συνεταιρισμού Γυναικών Αγίου Γεωργίου η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ANCE (Athens Network of Collaborating Experts) στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου από την ΕΕ έργου της «Enhancing the economic in dependence and living conditions of women Dekhans and farmers through the creation of Women Farmers Social Enterprises» (Ενίσχυση της οικονομικής ανεξαρτησίας και των συνθηκών διαβίωσης των γυναικών Dekhans και οι αγρότες μέσα από τη δημιουργία των Γυναικών αγρότες Κοινωνικών Επιχειρήσεων), που υλοποιεί στο Ουζμπεκιστάν, διοργανώνει Εκπαιδευτική Επίσκεψη την Τρίτη 18 Μαρτίου (Study Visit) στην Ελλάδα 12μελούς αντιπροσωπείας από το Ουζμπεκιστάν.

Γενικός στόχος του ανωτέρω έργου είναι η δημιουργία γυναικείων κοινωνικών συνεταιρισμών στα χωριά Chotkupir (Khorezm), Juma (Samarkand) και Teraqqiyot (Syrdarya) με σκοπό την υποστήριξη και τη βελτίωση της οικονομικής ανεξαρτησίας και των συνθηκών διαβίωσης των αγροτισσών στις προαναφερόμενες περιοχές.

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη θα συμμετέχουν 8 γυναίκες (επικεφαλής των κοινωνικών επιχειρήσεων αποξήρανσης φρούτων που δημιουργήθηκαν στις τρεις περιοχές του Ουζμπεκιστάν), 1 εμπειρογνώμονας σε θέματα αγροτικής καλλιέργειας και 3 αντιπρόσωποι από το CenterforSupportofBusinessandFarming (CSBF) που συμμετέχει στο έργο ως τοπικός εταίρος.

Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Επίσκεψης περιλαμβάνει επισκέψεις σε γυναικείους κοινωνικούς συνεταιρισμούς και μονάδες επεξεργασίας/αποξήρανσης φρούτων καιλαχανικών στα Γρεβενά , στην Έδεσσα, στην Εύβοια και στην Αθήνα, με στόχο τη συλλογή πληροφοριών, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ανταλλαγή απόψεων από επιστήμονες και εμπειρογνώμονες του αγροτικού παραγωγικού τομέα, ειδικότερα σε ότι αφορά στην αποξήρανση φρούτων και λαχανικών, καθώς και τους τρόπους εκμετάλλευσης διαφόρων μορφών ανανεώσιμης ενέργειες. Επίσης  απώτερος στόχος της παρούσας εκπαιδευτικής επίσκεψης είναι η επίτευξη πιθανών συνεργασιών των τριών νεοσυσταθεισών κοινωνικών  γυναικείων επιχειρήσεων με ελληνικούς φορείς.

Στα Γρεβενά θα επισκεφτούν:

 12:00 π.μ. Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Αγίου Γεωργίου

 14:00 μ.μ. το εργαστήριο τροφίμων – αποξήρανσης φρούτων και μανιταριών ΄΄ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΡΟΙΟΝΤΑ        ΓΡΕΒΕΝΩΝ΄΄

17:00 μ.μ. Μουσείο μανιταριών Λάβδας

Γραφείο Τύπου

Τιμολέοντα Κοψαχείλη

This entry was posted on Σάββατο, Μάρτιος 15th, 2014 at 14:52 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply