Οι 22 οργανισμοί του Δημοσίου που καταργούνται
ΑΠΟΛΥΣΗΤην εξαίρεση των γυναικών που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη ή σε λοχεία (18 μήνες από τον τοκετό) από τη διάταξη που ορίζει την αυτοδίκαιη απόλυση όλων των εργαζομένων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που εργάζονταν στους καταργούμενους 23 φορείς του Δημοσίου, αποδέχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν σχετικής πρότασης που κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, υπό μορφήν τροπολογίας.

Οι εν λόγω γυναίκες αναμένεται πλέον να μεταταχθούν αυτοδικαίως στον φορέα όπου μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των καταργούμενων φορέων.

Σημειώνεται πως η κυρία Παπακώστα είχε επίσης προτείνει στην ίδια τροπολογία, την ίδια εξαίρεση αναδρομικά, για όσες γυναίκες βγήκαν σε διαθεσιμότητα βάσει του άρθρου 90 του ν. 4172/2013- κάτι που ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έκανε δεκτό.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε τις εξής τροπολογίες:

  • Μείωση της υποχρεωτικής παραμονής των υπαλλήλων που διορίζονται, μετατάσσονται ή μεταφέρονται σε παραμεθόριο ή προβληματική περιοχή, με βάση τον νόμο 3051/2002, από δέκα χρόνια, σε πέντε χρόνια (τροπολογία που κατατέθηκε από τον Θ. Νταβλούρο και άλλους τρεις βουλευτές της ΝΔ).
  • Ανάληψη εκ μέρους του Δημοσίου των, περιουσιακού χαρακτήρα, απαιτήσεων και υποχρεώσεων του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλίων, (το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υπό κατάργηση φορείς του Δημοσίου) και συνέχιση εκ μέρους του, των εκκρεμών δικών. Η τροπολογία κατατέθηκε από τον Σπύρο Ταλιαδούρο (ΝΔ). Στην ίδια τροπολογία ο κ. Ταλιαδούρος πρότεινε την απαλλαγή των διοικήσεων του ΟΠΕΒ από αξιόποινες πράξεις, υπό το σκεπτικό ότι ο Οργανισμός αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης και όχι λόγω ευθύνης της διοίκησής του. Για το σκέλος αυτό, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε θετικός, ζητώντας παράλληλα και τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Χορήγηση σε όσους υπαλλήλους έχουν διανύσει το μισό του υποχρεωτικού χρόνου παραμονής στην υπηρεσία διορισμού τους, του δικαιώματος μετάταξης σε παραμεθόριο ή προβληματική περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγος, ή η σύζυγός τους (τροπολογία βουλευτών της ΝΔ με επικεφαλής τον Γιώργο Καρασμάνη).

Οι 22 οργανισμοί του Δημοσίου που καταργούνται

  1. ΤΕΟ ΑΕ: καταργείται και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην ΓΓΔΕ. Απασχολούσε 130 άτομα
  2. Οργανισμός Κωπαΐδας (ΝΠΔΔ): καταργείται και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην εποπτεύουσα περιφέρεια. Απασχολούσε 9 άτομα.
  3. Κεντρική Αγορά Πατρών (ΝΠΔΔ): καταργείται και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην εποπτεύουσα Α.Δ.. Σαπασχολούσε 1 άτομο.
  4. Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΝΠΙΔ): Καταργείται χωρίς μεταφορά αρμοδιοτήτων. Δεν απασχολούσε κανένα άτομο.
  5. Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμφερόντων Υψηλής Τεχνολογίας (ΑΕ): Καταργείται χωρίς μεταφορά αρμοδιοτήτων. Δεν απασχολούσε κανένα άτομο.
  6. Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών (ΝΠΙΔ): Καταργείται και μετατρέπεται σε εργαστήριο στην Σχολή Νομικής του ΕΚΠΑ. Απασχολούσε 2 άτομα.
  7. Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας: καταργείται και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην ΓΔ Πολεοδομίας του ΥΠΕΚΑ. Απασχολούσε 26 άτομα.
  8. Οργανισμός Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών: Καταργείται. Δεν απασχολούσε κανένα άτομο.
  9. Εθνικό Κέντρο Βιβλίου: Κατάργηση με μεταφορά αντικειμένου στη Δ/νση Γραμμάτων της Γεν. Δ/νσης Σύγχρονου Πολιτισμού. Απασχολούσε 2 άτομα.
  10. Εθνικό Ιδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «ο Γέρος του Μοριά» (ΝΠΙΔ): Καταργείται χωρίς μεταφορά αρμοδιοτήτων. Δεν απασχολούσε κανένα άτομο.
  11. Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας: Καταργείται χωρίς μεταφορά αρμοδιοτήτων. Δεν απασχολούσε κανένα άτομο.
  12. Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων (ΝΠΔΔ): καταργείται και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στη Διεύθυνση Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ. Δεν απασχολούσε κανένα άτομο.
  13. Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας: καταργείται και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στη Διεύθυνση Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ. Απασχολούσε 4 άτομα.
  14. Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης (ΝΠΔΔ): καταργείται και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στη Διεύθυνση Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ. Δεν απασχολούσε κανένα άτομο.
  15. Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευομένων Περιοχών Αττικής (ΝΠΙΔ): καταργείται και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Περιφέρεια Αττικής. Απασχολούσε 4 άτομα
  16. Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας Στρατού (Δημόσια Υπηρεσία): Καταργείται και συγχωνεύεται στον Ενιαίο Φορέα Αμυντικής Ερευνας και Τεχνολογίας. Δεν απασχολούσε κανένα άτομο.
  17. Κέντρ Εφαρμ.Τεχν. Και Ανάπτυξης Αεροπορίας (Δημόσια Υπηρεσία): Καταργείται και συγχωνεύεται στον Ενιαίο Φορέα Αμυντικής Ερευνας και Τεχνολογίας. Δεν απασχολούσε κανένα άτομο.
  18. Γραφείο Ερευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού (Δημόσια Υπηρεσία): Καταργείται και συγχωνεύεται στον Ενιαίο Φορέα Αμυντικής Ερευνας και Τεχνολογίας. Δεν απασχολούσε κανένα άτομο.
  19. Ταμείο Εθνικης Αμυνας (ΝΠΔΔ): Καταργείται και συγχωνεύεται σε ένα νέο ΝΠΔΔ με την επωνυμία Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Αμυνας. Δεν απασχολούσε κανένα άτομο.
  20. Ταμείο Εθνικού Στόλου (Αυτοτελής Δημόσια Υπηρεσία): Καταργείται και συγχωνεύεται σε ένα νέο ΝΠΔΔ με την επωνυμία Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Αμυνας. Δεν απασχολούσε κανένα άτομο.
  21. Ταμείο Αεροπορικής Αμυνας (ΝΠΔΔ): Καταργείται και συγχωνεύεται σε ένα νέο ΝΠΔΔ με την επωνυμία Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Αμυνας. Δεν απασχολούσε κανένα άτομο.
  22. Ινστιτούτο Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων (ΝΠΙΔ): Κατάργηση και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου. Δεν απασχολούσε κανένα άτομο.

Ο οργανισμός που εξαιρέθηκε από τη ρύθμιση για κατάργηση ήταν το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΝΠΙΔ) που απασχολεί 46 άτομα.

αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.