ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Οι ευρωεκλογές μπορεί να πλησιάζουν, αλλά ακόμη τα πράγματα δείχνουν θολά για το ποιο κόμμα θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ θα «κονταροχτυπηθούν» μέχρις εσχάτων, καθώς ισοψηφούν με 15,5% στην πρόθεση ψήφου. Την έκπληξη πάντως έκανε το Ποτάμι που βρέθηκε με το καλημέρα στην τρίτη θέση των προτιμήσεων με 7%.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΜε ποσοστό 5% ακολουθεί το ΚΚΕ, ενώ η Χρυσή Αυγή παραμένει ψηλά με 4,5%, μια μονάδα περισσότερη από το ΠΑΣΟΚ που πασχίζει να επιβιώσει. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν το 2,5% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, η ΔΗΜΑΡ φτάνει στο 1,5%, ενώ τα άλλα κόμματα στο 4%.

Το τοπίο πάντως παραμένει θολό, καθώς πρώτη δύναμη αναδεικνύεται και πάλι η αδιευκρίνιστη ψήφος με 41%. Το ποσοστό αυτό εκπροσωπεί τους αναποφάσιστους, όσους δεν ψηφίζουν, τα λευκά και τα άκυρα.

 

Πάντως, στην παράσταση νίκης ισχυρό προβάδισμα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με 52% έναντι 33% της ΝΔ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία για τους ψηφοφόρους του Σταύρου Θεοδωράκη. Το Ποτάμι κερδίζει: 20,5% από ΝΔ, 17,5% από ΣΥΡΙΖΑ, 17,5% από ΔΗΜΑΡ και 16% από ΠΑΣΟΚ.

Η έρευνα διεξήχθη τηλεφωνικά από τις 4 έως τις 10 Μαρτίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.