Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ

Μάρτιος 14th, 2014 by Χρήστος Μίμης

«Υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές» δηλώνει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος

ΔΕΗTην επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ και σε ένα χρόνο περίπου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού για την πώληση της νέας εταιρείας, δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Μάκης Παπαγεωργίου μιλώντας σήμερα σε ενεργειακό φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

«Με τη μικρή ΔΕΗ ανοίγει οργανωμένα η αγορά, δημιουργείται ανταγωνισμός και σε ένα χρόνο θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο μοντέλο αγοράς που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ο ανταγωνισμός πάντα προσφέρει καλύτερο αποτέλεσμα για τον καταναλωτή, τις εταιρίες και τη λειτουργία της αγοράς», είπε ο κ. Παπαγεωργίου και τόνισε δε ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές για συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι η υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και του νοτίου διαδρόμου φυσικού αερίου αποτελεί στρατηγικής σημασίας επιτυχία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

«Ο αγωγός, πρόσθεσε, δημιουργεί οικονομικές και εμπορικές συνέργειες. Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αναδειχθεί σε ζωτικό κομμάτι των νέων δρόμων που χαράσσονται για να ενώσουν την Ανατολή με τη Δύση και μπορεί να γίνει ο σταθεροποιητικός παράγοντας της περιοχής. Η επιλογή του ΤΑΡ ήταν το διαβατήριο της Ελλάδας για το διεθνή ενεργειακό χάρτη και αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία που έχει δοθεί ποτέ στη χώρα μας να παίξει ρόλο στη διεθνή ενεργειακή σκηνή», ανέφερε.

Παράλληλα σημείωσε πως με τον αγωγό ΤΑΡ προχωρούν ο ελληνο-βουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου και η κατασκευή τρίτης δεξαμενής υγροποιημένο αερίου στη Ρεβυθούσα, έργα που συμβάλουν επίσης στον περιφερειακό ρόλο της χώρας στον ενεργειακό τομέα.

δολ

This entry was posted on Παρασκευή, Μάρτιος 14th, 2014 at 16:12 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply