Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Ποιο τυρί έχει περισσότερο ασβέστιο;

Μάρτιος 14th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Περισσότερο ασβέστιο έχει η φέτα ή τα κίτρινα τυριά;

ΤΥΡΙΤα κίτρινα τυριά έχουν γενικά περισσότερο ασβέστιο από τη φέτα και τη μυζήθρα. Και μάλιστα η διαφορά είναι μεγάλη. Η περιεκτικότητα ασβεστίου στα συνήθη κίτρινα τυριά (π.χ. γραβιέρα, κασέρι, παρμεζάνα, γκούντα, ένταμ) κυμαίνεται από 750-1200 mg ανά 100 γρ. Η φέτα περιέχει περίπου 280-450 mg ανά 100 γρ., ενώ η μυζήθρα κυμαίνεται από 240-350 mg ανά 100 γρ.

Λάμπρος Β. Μελίστας, Phd, Msc Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Διδάκτωρ Χαροκόπειου Πανεπιστημίου (www.diaitologos.melistas.gr)

This entry was posted on Παρασκευή, Μάρτιος 14th, 2014 at 19:55 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!