Μπαρτσελόνα και Παρί Σ.Ζ. ακολούθησαν τα... οκτώ αστέριαΣε ένα από τα καλύτερα ματς που έχουν γίνει έως τώρα στο Champions League, η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-1 τη Μάντσεστερ Σίτι και μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα στο «Εϊτιχαντ» πήρε με πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε στο ξεκίνημα του αγώνα (Μέσι), ένα γκολ που κακώς ακυρώθηκε κι ένα δοκάρι (Μέσι) και δύο τρεις ακόμη κλασικές ευκαιρίες με πρωταγωνιστή το Νεϊμάρ κράτησαν στο μηδέν τους Καταλανούς μέχρι το 67΄, όταν ο μεγάλος Μέσι έβαλε μπροστά τη Μπαρτσελόνα, βάζοντας «ταφόπλακα» στα όνειρα των Άγγλων για την ανατροπή.

Ο Αργεντινός σταρ με το 67ο γκολ του στη διοργάνωση βρίσκεται, πλέον, μόλις 4 πίσω από το Ραούλ Γκονζάλες, τον έως τώρα αρχισκόρερ του θεσμού (71 γκολ).

Από την πλευρά τους οι «πολίτες», με την είσοδο του Τζέκο στην επανάληψη έφτασαν τρεις φορές κοντά στο γκολ, αλλά πότε η αστοχία τους (Ζαμπαλέτα) και πότε ο Βαλντές (έκανε εκπληκτική απόκρουση στην κεφαλιά του Τζέκο) δεν τους επέτρεψαν να μπουν σε…θέση οδηγού.

Ο ανεκδιήγητος, Λανουά, δεν είδε ούτε το καθαρό πέναλτι που έγινε στο Τζέκο από τον Πικέ στο 77΄, φάση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των «πολιτών» και την αποβολή του Ζαπαλέτα.

Αν και με 10 παίκτες, πάντως, η Σίτι κατάφερε να ισοφαρίσει στο 89΄ με τον αρχηγό της, Βινσέντ Κομπανί (1-1), ωστόσο, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντάνι Άλβες «έγραψε» το τελικό 2-1.

Τα γκολ και Full Highlights:


Διαιτητής:
Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
Κίτρινες: Φάμπρεγας – Φερναντίνιο, Κολάροφ, Ζαμπαλέτα
Κόκκινες: Ζαμπαλέτα (77΄)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Χ.Μαρτίνο): Βαλντές, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Άλβες, Φάμπρεγας (86΄ Σέρχι Ρομπέρτο), Τσάβι, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Μέσι, Νεϊμάρ (80΄ Σάντσες).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Ρούμπεν Κουσίγιας): Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Λέσκοτ, Κολάροφ, Μίλνερ, Νασρί (74΄ Νάβας), Σίλβα (72΄ Νεγρέδο), Φερναντίνιο, Τουρέ, Αγουέρο (46΄ Τζέκο).

Με… ανατροπή η Παρί!

Πολύ ωραίο ματς έγινε στο «Παρκ ντε Πρενς» όπου η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε 2-1 της Λεβερκούζεν. Οσο για την πρόκριση, αυτή είχε κριθεί από τον πρώτο αγώνα, όταν οι πρωταθλητές Γαλλίας συνέτριψαν 4-0 τους αντιπάλους τους στη Γερμανία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διεξαχθεί απόψε ένα ανοιχτό παιχνίδι, με πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν και τη Λεβερκούζεν να ανοίγει νωρίς το σκορ με τον Σίντνεϊ Σαμ στο 60 λεπτό.

Γρήγορα ο Μαρκίνιος έφερε το ματς στα ίσια (13΄) για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στη συνέχεια είχαν δοκάρι με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στο 18΄. Ακολούθηκε η ανατροπή του Ντερντιγιόκ από τον Ζαλέ στην περιοχή της Παρί και το πέναλτι για τους φιλοξενούμενους στο 28΄. Ο Ρόλφες ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Σαλβατόρε Σιρίγκου απέκροουσε κρατώντας το ματς στο ισόπαλο 1-1.

Στο 53΄ ο Εζέκιελ Λαβέτσι έδωσε το προβάδισμα στην Παρί διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, ενώ στο 68΄ ο Εμρέ Τσαν αντίκρισε για “θέατρο” τη δέυτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Τα γκολ και Full Highlights:

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)
Κίτρινες: Ραμπιό, Ζαλέ – Ντερντιγιόκ, Τσαν, Βάγκενερ
Κόκκινες: Τσαν (68΄-δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λοράν Μπλαν):
Σιρίγκου, Ζαλέ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντίνιε, Παστόρε, Καμπάιγ, Ραμπιό, Καβάνι (85΄ Καμαρά), Ιμπραΐμοβιτς (72΄ Μενέζ), Λαβέτσι (62΄ Λούκας).

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Σάμι Χίπια):
Λένο, Ντονάτι, Βόλσχαϊντ, Τοπράκ, Γκουαρντάντο, Ρόλφες, Ράιναρτς (78΄ Βάνεγκερ), Εμρέ Τσαν, Σαμ (67΄ Μπραντ), Ντερντιγιόκ, Κάστρο (67΄ Σον).

Στους αγώνες – ρεβάνς για τη φάση των «16», σημειώθηκαν τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) – Μίλαν (Ιταλία) 4-1 (1-0)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) – Αρσεναλ (Αγγλία) 1-1 (2-0)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) – Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 2-1 (2-0)
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) – Λεβερκούζεν (Γερμανία) 2-1 (4-0)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Τσέλσι (Αγγλία) – Γαλατασαράι (Τουρκία) 18/3 (1-1)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) – Σάλκε (Γερμανία) 18/3 (6-1)
Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) – Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 19/3 (0-2)
Ντόρτμουντ (Γερμανία) – Ζενίτ Αγ. Πετρ. (Ρωσία) 19/3 (4-2)

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (1,2 και 8,9 Απριλίου)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (22,23 και 29,30 Απριλίου)

ΤΕΛΙΚΟΣ (24 Μαϊου 2014 στη Λισαβόνα)

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.