Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Ανατροπή Δημιουργία” : Ανοικτή σύσκεψη για την ΔΕΗ…

Μάρτιος 13th, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣΗ απόσχιση της «Μικρής ΔΕΗ», ως αρχή, και στη συνέχεια η πώλησή της, αποτελεί για την Περιφέρειά μας μείζον ζήτημα.

Όλα αυτά τα χρόνια το Ελληνικό κράτος στήριξε την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, εν πολλοίς, στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Η εντατική εκμετάλλευση των λιγνιτικών αποθεμάτων (ιδιαίτερα της Περιφέρειάς μας) αποτέλεσαν την κύρια πρωτογενή πηγή της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια. Οι δραστηριότητες της ΔΕΗ στην περιφέρειά μας, αποτελούν το 50% περίπου του παραγόμενου ΑΕΠ. Μέρος μόνο της παραγόμενης υπεραξίας αυτού παραμένει στην περιοχή μας, κύρια ως αμοιβές του απασχολούμενου προσωπικού. Το μεγαλύτερο εξ αυτού διαχέεται σ’ ολόκληρη τη χώρα ή μεταφέρεται με ειδικές κάθε φορά ρυθμίσεις σε «ιδιαίτερους» καταναλωτές.

Τώρα που τα αποθέματα λιγνίτη άρχισαν να εξαντλούνται και τις συνέπειες της μεταλιγνιτικής περιόδου, ως περιοχή, ήδη αρχίσαμε να τις ζούμε, ήρθε ο καιρός ως κοινωνία να δούμε το μέλλον αυτού του τόπου. Οφείλουμε να συντονίσουμε τις δράσεις μας, για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα επ’ ωφελεία των πολιτών και της Περιφέρειάς μας. Να ανακτήσουμε και να επενδύσουμε στον τόπο μας τις υπεραξίες που παράχθηκαν στην περιοχή μας, ως ελάχιστο αντιστάθμισμα των τοπικών πόρων, που τόσο έντονα εκμεταλλεύτηκε το ελληνικό δημόσιο χρόνια τώρα. Να αποκατασταθούν τα εδάφη και να ξαναδοθούν προς εκμετάλλευση στις τοπικές κοινωνίες.

Μ’ αυτές τις σκέψεις, ως ελάχιστο κοινό τόπο, προτείνω μια ευρεία και ανοικτή σύσκεψη χωρίς προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις. Από κοινού όλοι, υποψήφιοι και εν ενεργεία Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Βουλευτές και μαζικοί φορείς της Δυτικής Μακεδονίας, να καθορίσουμε τη στάση μας εν όψει της επικείμενης κατάτμησης και στη συνέχεια πώλησης της «Μικρής ΔΕΗ».

Γραφείο Τύπου
Υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
Θόδωρου Καρυπίδη

This entry was posted on Πέμπτη, Μάρτιος 13th, 2014 at 22:38 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply