Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απεργεί σήμερα το Δημόσιο

Μάρτιος 12th, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Απεργία την Τετάρτη στο Δημόσιο

«Παραλύει» σήμερα Τετάρτη ο δημόσιος τομέας, καθώς η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία και διοργανώνει συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η κορυφαία δημοσιοϋπαλληλική οργάνωση προχωρά και σε 48ωρη απεργία στις 19 και 20 του μήνα, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, το προσωπικό των εφοριών, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Επίσης, με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συμμετέχουν στις δύο πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, σήμερα Τετάρτη και το διήμερο 19 και 20 Μαρτίου.

Η πανελλαδική απεργία στο δημόσιο τομέα πραγματοποιείται ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Διοικητικές απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα- κ.λπ.», το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 19ης και 20ής Μαρτίου 2014 οργανώνεται εν όψει των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο.

This entry was posted on Τετάρτη, Μάρτιος 12th, 2014 at 07:44 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply