Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

3,5 εκατ. δολ στο κράτος από την πώληση κάνναβης

11 Μαρτίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Η νομιμοποίηση της πώλησης κάνναβης έφερε ζεστό χρήμα στην πολιτεία του Κολοράντο- 3,5 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους απέφεραν οι πωλήσεις μόνο τον Ιανουάριο
KANAVIΕβαλαν την κάνναβη στα καταστήματα και «γέμισαν» τα κρατικά ταμεία. Στο Κολοράντο, οι πωλήσεις κάνναβης απέφεραν στην πολιτεία 3,5 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους, μόνο τον Ιανουάριο, τον πρώτο μήνα που επετράπη στους εμπόρους λιανικής να διαθέτουν τη μαριχουάνα για μη ιατρικούς σκοπούς.

Το Κολοράντο έγινε η πρώτη αμερικανική Πολιτεία που από την 1η Ιανουαρίου που νομιμοποίησε την παραγωγή, την πώληση και την κατανάλωση κάνναβης για μη ιατρικούς σκοπούς. Επιβάλλει φόρο στην κατανάλωση 15% και φόρο στις πωλήσεις 2,9%.

«Ο πρώτος μήνας που διατέθηκε προς πώληση η κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας», δήλωσε η Μπάρμπαρα Μπρολ, επικεφαλής της διεύθυνσης φορολογικών εσόδων του Κολοράντο.

Στα τέλη Ιανουαρίου, 59 έμποροι λιανικής είχαν δηλώσει στις φορολογικές αρχές της Πολιτείας εισπράξεις που συνδέονται με την κάνναβη.

Μετά το Κολοράντο, οι καταναλωτές της Πολιτείας της Ουάσινγκτον (βορειοδυτικές ΗΠΑ) θα μπορέσουν με τη σειρά τους να αγοράζουν νόμιμα κάνναβη για ψυχαγωγικούς λόγους μέσα στη φετινή χρονιά.

Μέχρι σήμερα 21 Πολιτείες επιτρέπουν τη χρήση της για ιατρικούς λόγους, αλλά οι ομοσπονδιακές αρχές εξακολουθούν να θεωρούν την κάνναβη παράνομη.

thetoc

This entry was posted on Τρίτη, 11 Μαρτίου, 2014 at 19:17 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply