ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Η «Επαναστατική Αντιφασιστική Δράση» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο γραφείο του Φ. Κρανιδιώτη

Εξαπολύοντας ύβρεις κατά του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φαήλου Κρανιδιώτη, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας – Χρυσής Αυγής, η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Αντιφασιστική Δράση», αναλαμβάνει την ευθύνη της εμπρηστικής επίθεσης στο γραφείο του, με επιστολή της.

Το στικάκι το οποίο περιείχε τη δισέλιδη προκήρυξη και «εστάλη» σε ιστοσελίδα ήταν τοποθετημένο σε σακούλα κάτω από μετρητή φυσικού αερίου στην περιοχή των Εξαρχείων.

Όσον αφορά στο χτύπημα, ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει: «Αποφασίσαμε να χτυπήσουμε το γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη θεωρώντας τον ως έναν από τους μεγαλύτερους συνδετικούς κρίκους αλλά και βασικό δίαυλο επικοινωνίας τς ΝΔ με την ΧΑ. Μεταδίδοντας τις φασιστικές ιδέες του, που με περίτεχνο τρόπο τις ονομάζει “εθνικές”, αποδεικνύει αυτό που ούτως ή άλλως οι περισσότεροι γνωρίζουν. Πως η ΝΔ και η ΧΑ είναι δυό αδελφά κόμματα. Φέρνοντάς τα κοντά θέλει να πετύχει τον τέλειο συνδυασμό. (…) Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν που βιώνουμε αλλά και στις χειρότερες που έπονται (αν δεν υπάρξει έμπρακτη αντίδραση) αποφασίσαμε να κινηθούμε σε μια από τις πιο αστυνομοκρατούμενες περιοχές της Αθήνας, μόλις 100 μέτρα από το υπουργείο Οικονομικών, να ανέβουμε στον 1το όροφο και να τοποθετήσουμε εμπρηστικό μηχανισμό. Τοποθετήσαμε τον μηχανισμό έξω από την πόρτα του γραφείου του Κρανιδιώτη, ενώ το αρχικό μας σχέδιο ήταν να τοποθετηθεί εντός, από την στιγμή που καταλάβαμε πως ο ίδιος βρισκόταν μέσα. Έτσι σύμφωνα με το αρχικό μας στόχο προκαλέσαμε μόνο υλικές ζημιές και τίποτα περαιτέρω».

Όπως αναφέρουν κύκλοι της αντιτρομοκρατικής, οι δράστες είναι «παλιοί γνώριμοι» της υπηρεσίας που αλλάζουν ονόματα και οργανώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 2ης Μαρτίου άγνωστοι είχαν τοποθετήσει γκαζάκια στην είσοδο του γραφείου του Φαήλου Κρανιδιώτη, επί της οδού Σκουφού στην περιοχή της Πλάκας, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη από την οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.