ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΙΜΩΛΙΑΜε απέλαση κινδυνεύει ανήλικος μαθητής αλβανικής καταγωγής, που συνελήφθη από αστυνομικούς, διότι, όπως απεδείχθη, δεν διέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά παραμονής στην Ελλάδα.

Στο ζήτημα παρεμβαίνει η ΕΛΜΕ Λάρισας, η οποία, με ανακοίνωση που εξέδωσε, απευθύνει έκκληση να μη χάσει ο μαθητής τη σχολική χρονιά, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «υπήρξε συνεπής στις μαθητικές του υποχρεώσεις, ευγενικός με τους καθηγητές του, συνεργάσιμος με τους συμμαθητές του. Η διαγωγή του ήταν υποδειγματική. Η Αστυνομία σε έλεγχο που έγινε, τον συνέλαβε, γιατί δεν διέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για νόμιμη άδεια παραμονής στην Ελλάδα ως μετανάστης».

Η ΕΛΜΕ Λάρισας ζητεί, από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, να δοθεί η δυνατότητα στον μαθητή να ολοκληρώσει το σχολικό έτος, το οποίο λήγει σε τρεισήμισι μήνες, δεδομένου ότι δεν γίνονται μετεγγραφές αυτή την περίοδο.

αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.