Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πως θα μετακινούνται οι δημ. υπάλληλοι

10 Μαρτίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας στο Δημόσιο ετοιμάζει το υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης–θα αντικαταστήσει μετατάξεις και αποσπάσεις- με διαγωνιμσό μέσω ΑΣΕΠ και διαθεσιμότητα οι μετακινήσεις

dhmosio - ΔΗΜΟΣΙΟΤην διαμόρφωση ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας που θα αντικαταστήσει το ισχύον και χρονοβόρο καθεστώς των μετατάξεων και των αποσπάσεων, προετοιμάζει με εντατικούς ρυθμούς του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤheTOC.gr o υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συμφωνήσει με την Τρόικα στην διαμόρφωση ενός πάγους συστήματος κινητικότητας στο Δημόσιο προκειμένου οι μετακινήσεις να λάβουν μόνιμα χαρακτηριστικά και να πραγματοποιούνται με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο.

Σε αυτό το πλαίσιο θα ενταχθεί και το νέο κύμα κινητικότητας για το 2014 που θα συμφωνηθεί με την Τρόικα. Η λειτουργία του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας θα πραγματοποιηθεί στα πρότυπα της ενδοδημοτικής και εθελοντικής κινητικότητας στους ΟΤΑ.
Συγκεκριμένα θα προβλέπει:

  1. την καταγραφή όλων των κενών θέσεων στις κρατικές υπηρεσίες από τις οποίες μπορεί να μετακινηθεί προσωπικό. Η καταγραφή των κενών θέσεων θα γίνεται δύο φορές τον χρόνο
  2. την προκήρυξη των κενών θέσεων προς κάλυψη με παράλληλη πρόσκληση ενδιαφέροντος στους δημοσίους υπαλλήλου για να δηλώσουν ότι επιθυμούν να μετακινηθούν σε συγκεκριμένες θέσεις.
  3. κατόπιν θα ακολουθεί η μοριοδότηση των υποψηφίων από το ΑΣΕΠ με κριτήρια που θα καθοριστούν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
  4. οι επιτυχόντες θα ανακοινώνονται και θα τίθενται σε διαθεσιμότητα για έναν έως και δύο μήνες μέχρι να τοποθετηθούν στις νέες τους θέσεις.
  5. κάθε χρόνο θα δημοσιεύονται δύο διαγωνισμοί για την κάλυψη των κενών θέσεων με εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού.

Με το νέο σύστημα που θα αντικαταστήσει το σημερινό χρονοβόρο και γραφειοκρατικό καθεστώς των μετατάξεων, οι μετακινήσεις θα ολοκληρώνονται εντός διμήνου χωρίς να απαιτείται πολιτική παρέμβαση ενώ σήμερα για να υλοποιηθεί μία μετάταξη χρειάζονται περισσότερες από 100 υπογραφές και σε αρκετές περιπτώσεις περνούν έως και δύο χρόνι για να πραγματοποιηθούν.

thetoc

This entry was posted on Δευτέρα, 10 Μαρτίου, 2014 at 17:38 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply