Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέο πλήγμα για τον Ερντογάν, η «γκρίνια» υπουργού που δεν πήρε μίζα

10 Μαρτίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Αναρτήθηκε και αυτή στο Διαδίκτυο
ERNTOGANΝέο πλήγμα για την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί η μετάδοση μίας ακόμη υποκλαπείσας συνομιλίας, στην οποία αναφέρεται ότι πρώην υπουργός «γκρίνιαζε» γιατί δεν είχε λάβει δωροδοκία 10 εκατ. ευρώ από γνωστό επιχειρηματία.

Στην τηλεφωνική συνδιάλεξη, η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ο Ρεζά Ζαράφ, επιχειρηματίας με καταγωγή από το Ιράν και το Αζερμπαϊτζάν, εξηγεί σε έναν έμπιστό του, έναν Αμπντουλάχ Χαπανί, ότι ο πρώην υπουργός Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν διαμαρτύρεται διότι δεν έχει λάβει τα 10 εκατ. ευρώ που του υποσχόταν ο ίδιος, σε αντάλλαγμα για την ανάθεση στον όμιλό του μιας κρατικής σύμβασης.

Η φωνή που φέρεται να ανήκει στον Ζαράφ συνεχίζει λέγοντας ότι του προκαλεί «μεγάλη έκπληξη» το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός δεν έχει λάβει την προμήθειά του και προσθέτει ότι πρέπει να έχει γίνει «κάποιο λάθος».

Ο Τσαγλαγιάν και άλλοι τρεις υπουργοί έχασαν τις θέσεις τους στην κυβέρνηση του Ερντογάν μετά την έναρξη αστυνομικής έρευνας την 17η Δεκεμβρίου για υποθέσεις διαφθοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος, στις οποίες εμπλέκονται επίσης ο γιος του υπουργού και δεκάδες ακόμη πρόσωπα προσκείμενα στο κυβερνών κόμμα.

Ο Ζαράφ συνελήφθη και αυτός και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες πριν απελευθερωθεί, την περασμένη εβδομάδα, μαζί με τους υπόλοιπους υπόπτους.

Σύμφωνα με στοιχεία της τουρκικής αστυνομίας ο Τσαγλαγιάν φέρεται να είχε λάβει πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ως προμήθειες από τον Ζαράφ.

Η μετάδοση αυτής της νέας καταγραφής σημειώνεται καθώς ο Ερντογάν, έχει απειλήσει να απαγορεύσει το YouTube και το Facebook μετά τις δημοτικές εκλογές της 30ής Μαρτίου.

Πάντως ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοια απαγόρευση.

Εδώ και δυο εβδομάδες, μέσω του YouTube αναρτώνται υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, περιλαμβανομένων και συνδιαλέξεων του επικεφαλής της κυβέρνησης -σε δύο από αυτές ο Ερντογάν φέρεται να λέει στον γιο του Μπιλάλ πώς να κρύψει μεγάλα χρηματικά ποσά και ότι τα χρήματα που προσέφερε ως δωροδοκία ένας επιχειρηματικός όμιλος δεν επαρκούν.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τους πρώην συμμάχους του, το θρησκευτικό τάγμα Χιζμέτ του Φετουλάχ Γκιουλέν, ότι ενορχήστρωσε τις έρευνες οι οποίες στρέφονται εναντίον των συνεργατών του και του ιδίου με σκοπό να τον ανατρέψουν, εν όψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και των προεδρικών εκλογών του Αυγούστου.

in

This entry was posted on Δευτέρα, 10 Μαρτίου, 2014 at 20:13 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply