Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

48ωρη απεργία των φαρμακοποιών στις 10 και 11 Μαρτίου

9 Μαρτίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Φαρμακείο Γρεβενών«Ρολά» κατεβάζουν οι φαρμακοποιοί την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, προειδοποιώντας με κινητοποιήσεις διαρκείας στην περίπτωση που ανοίξει πλήρως η αγορά των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).

Την απόφαση αυτή έλαβε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ορίζοντας την ερχόμενη Τρίτη νέο ραντεβού για να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσει ο κλάδος.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης: «Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να υιοθετήσει και να στηρίξει τις θέσεις του υπουργού Υγείας απέναντι στην Τρόικα και να απορρίψει την ύποπτη έκθεση του ΟΟΣΑ στο τμήμα που αφορά την φαρμακευτική περίθαλψη γιατί βλάπτει την Δημόσια Υγειά και την ελληνική κοινωνία».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψη της τρόικας στο υπουργείο Υγείας, οι δανειστές της χώρας πίεσαν για την διάθεση των εν λόγω προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ.

Επιπλέον, η τριμερής έθεσε και θέμα άρσης των πληθυσμιακών κριτηρίων και κατάργησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, δίνοντας έτσι την δυνατότητα και σε μη φαρμακοποιούς να ανοίγουν φαρμακείο.

Μάρθα Καϊτανίδη

This entry was posted on Κυριακή, 9 Μαρτίου, 2014 at 11:52 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply