ΑΛΜΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣΣυγχαρητήριο τηλεγράφημα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Σόποτ της Πολωνίας, απέστειλε στον Κώστα Φιλιππίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

«Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Είναι μία νίκη που χάρισε μία ακόμα διάκριση στον ελληνικό αθλητισμό και μας έκανε όλους ιδιαίτερα χαρούμενους.

Σας εύχομαι ολόψυχα η συμμετοχή σας στις διεθνείς διοργανώσεις να είναι πάντα το ίδιο επιτυχής» ανέφερε το τηλεγράφημα του κ. Παπούλια.

Σε δήλωση για το ίδιο θέμα προέβη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ευχαριστούμε θερμά τον επικοντιστή μας Κώστα Φιλιππίδη για την κορυφαία διάκριση που χάρισε στη χώρα μας, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Σόποτ της Πολωνίας. Η επίδοσή του δικαιώνει τις προσπάθειές του, τιμά τα ελληνικά χρώματα και κάνει όλους τους Έλληνες περήφανους» αναφέρει ο κ. Βενιζέλος.

Δείτε το άλμα:

Σχετικά με τη μεγάλη διάκριση που πέτυχε ο Κώστας Φιλιππίδης, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το χρυσό μετάλλιο του Κώστα Φιλιππίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Σόποτ μας γεμίζει όλους με χαρά και υπερηφάνεια. Όχι μόνο γιατί αποτελεί μια μοναδική αθλητική κατάκτηση. Αλλά και γιατί περιέχει έναν υψηλό συμβολισμό: ένας νέος Έλληνας, με πρόγραμμα, συνεχή αγώνα και υψηλές προσδοκίες, με τη βοήθεια ενός σοβαρού προπονητή που τον παρακολουθεί από παιδί, ξεπερνά τον εαυτό του, ξεπερνά τους πάντες, και μάλιστα ενώπιον όλου του κόσμου, ενώπιον και ενός θρύλου του άλματος επί κοντώ, τού Σεργκέι Μπούμπκα. Με τον Φιλιππίδη, ο Ελληνικός αθλητισμός στάθηκε στο ύψος του. Του εύχομαι πάντα υψηλότερα και συγχαίρω τον προπονητή του, Δημήτρη Κυττέα και τον Εθνικό προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλο».

Ο Εθνικός μας ύμνος:

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός επικοινώνησε τηλεφωνικά με το νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Κώστα Φιλιππίδη και τον προπονητή του Δημήτρη Κυττέα, τους συνεχάρη για τη μεγάλη επιτυχία στο Σόποτ και προγραμμάτισαν συνάντηση στο γραφείο του υφυπουργού με την επιστροφή της αποστολής από την Πολωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.