Ένα τρόπαιο, οκτώ ομάδες, δύο βασικοί διεκδικητές. Το κύπελλο Αγγλίας έφτασε στην προημιτελική φάση του και ήδη από τις έξι ομάδες με τα περισσότερα τρόπαια, έχουν αποκλειστεί οι πέντε. Συνεχίζει μόνο η Άρσεναλ (10 κύπελλα), που μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι είναι πλέον τα μεγάλα φαβορί, σε μια διοργάνωση όμως που χαρακτηρίζεται ως “ο θεσμός των εκπλήξεων”.

Η φήμη της δικαιώθηκε πέρυσι, όταν η Γουϊγκαν νίκησε τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό, και την Κυριακή οι “Πολίτες” θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν ρεβάνς, καθώς υποδέχονται τους “Λάτικς” στο “Ετιχαντ”. Η Γουϊγκαν είναι μία από τις τρεις ομάδες των μικρότερων κατηγοριών που συνεχίζουν, ενώ οι άλλες δύο τίθενται αντιμέτωπες μεταξύ τους.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, μοναδική εκπρόσωπος της Γ΄ κατηγορίας (League 1), φιλοξενεί την Τσάρλτον (Τσάμπιονσιπ). Αύριο γίνεται το πιο δυνατό ματς των προημιτελικών, Άρσεναλ-Έβερτον, με τους “κανονιέρηδες” να ψάχνουν το πρώτο τρόπαιό τους μετά από δέκα χρόνια ανομβρίας. Στο άλλο ματς του προγράμματος η Χαλ φιλοξενεί τη Σάντερλαντ. Δύο ομάδες που μάχονται για να αποφύγουν τον υποβιβασμό από την Πρέμιερ Λιγκ, βρίσκονται δηλαδή στην ίδια “μοίρα” με την περσινή θριαμβεύτρια, Γουϊγκαν.

To πρόγραμμα:

Σάββατο:
Άρσεναλ-Έβερτον

Κυριακή:
Σέφιλντ Γιουν.-Τσάρλτον
Χαλ-Σάντερλαντ
Μάντσεστερ Σίτι-Γουϊγκαν

Στο πρωτάθλημα Αγγλίας…

Πέντε αγώνες διεξάγονται το Σάββατο για το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, λόγω της παράλληλης διεξαγωγής των προημιτελικών κυπέλλου. Ωστόσο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα σπουδαίο ματς, το λονδρέζικο ντέρμπι Τσέλσι-Τότεναμ, με τους γηπεδούχους να θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή, αυξάνοντας τη διαφορά από τους διώκτες τους.

Μπορεί η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Σίτι να κρατούν στην “τσέπη” εξ αναβολής αναμέτρησεις, όμως, όταν η διαφορά ξεφεύγει, είναι δύσκολο να καλυφθεί. Από την άλλη πλευρά, η Τότεναμ μόνο αδιάφορη δεν είναι, καθώς διεκδικεί με πολλές αξιώσεις τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ, χωρίς να έχει βγει εντελώς έξω από τη μάχη της τετράδας.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παίζει στο “Χόθορνς” εναντίον της Γουέστ Μπρομ, της ομάδας από την οποία ξεκίνησε το… βατερλό του Ντέιβιντ Μόιες. Ήταν Σεπτέμβριος, όταν η Γουέστ Μπρομ νικούσε (2-1) στο “Ολντ Τράφορντ” για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια και έκτοτε ακολούθησαν αρκετές ομάδες που κατέρριψαν παραδόσεις δεκαετιών στην έδρα της Γιουνάιτεντ.

Ένα από τα τελευταία χαρτιά της για παραμονή στην κατηγορία παίζει η Φούλαμ, στην έδρα της Κάρντιφ. Υποψηφιότητα για συμμετοχή θέτει ο Κώστας Μήτρογλου, παρότι ο Φέλιξ Μάγκατ εξέφρασε πρόσφατα προβληματισμό για το επίπεδο ετοιμότητάς του, ενώ ίσως βρεθεί στην αποστολή και ο Γιώργος Καραγκούνης.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο:
Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γ.
Κάρντιφ-Φούλαμ
Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον
Νόριτς-Στόουκ Σίτι
Τσέλσι-Τότεναμ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 28 αγώνες)

Τσέλσι 63
Λίβερπουλ 59
Άρσεναλ 59
Μάντσεστερ Σίτι 57 -26αγ.
Τότεναμ 53
Έβερτον 48 -27αγ.
Μάντσεστερ Γ. 45 -27αγ.
Νιούκαστλ 43
Σαουθάμπτον 39
Γουέστ Χαμ 31
Άστον Βίλα 31
Χαλ 30
Στόουκ Σίτι 30
Σουόνσι 29
Νόριτς 28
Κρίσταλ Πάλας 27 -27αγ.
Γουέστ Μπρομ 25 -27αγ.
Σάντερλαντ 24 -26αγ.
Κάρντιφ 22
Φούλαμ 21

Στην Ισπανία…
Χωρίς το μεγάλο παιχνίδι συνεχίζεται το προσεχές τριήμερο το ισπανικό πρωτάθλημα, με τη διεξαγωγή της 27ης αγωνιστικής. Η πρωτοπόρος Ρεάλ έχει φαινομενικά εύκολη αποστολή, υποδεχόμενη τη Λεβάντε, και λογικά το βράδυ της Κυριακής θα τη βρει και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, δύο εβδομάδες πριν το ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα.

Η τελευταία αντιμετωπίζει το Σάββατο εκτός έδρας τη Βαγιαδολίδ, η οποία βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και δύσκολα θα «κόψει» βαθμούς από τους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι έχουν μπροστά τους και τη ρεβάνς με τη Μάντσεστερ Σίτι για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τρεις βαθμούς πίσω από τη Ρεάλ και δύο από την Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης θέλει να διατηρηθεί σε απόσταση βολής από την κορυφή και, για να το πετύχει, χρειάζεται νίκη αύριο στο «Μπαλαΐδος» του Βίγκο, απέναντι στη Θέλτα. Με μόλις τέσσερις βαθμούς στα τελευταία τέσσερα ματς και χωρίς τους τιμωρημένους Ντιέγκο Κόστα, Γκοντίν και Αρντά, οι «ροχιμπλάνκος» θα χρειαστούν βοήθειες από τον «φτωχό» πάγκο τους για να πάρουν την τόσο απαραίτητη νίκη, μόλις τρεις ημέρες πριν τη ρεβάνς του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μίλαν.

Σπουδαίο ματς γίνεται το βράδυ της Κυριακής στο «Μεστάγια», όπου η Βαλένθια υποδέχεται την Αθλέτικ Μπιλμπάο, με τους Βάσκους να θέλουν να κάνουν ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Βαγιαδολίδ-Μπαρτσελόνα 8/3
Μπέτις-Χετάφε 8/3
Θέλτα-Ατλέτικο Μαδρίτης 8/3
Γρανάδα-Βαγιαδολίδ 8/3
Εσπανιόλ-Ελτσε 9/3
Αλμερία-Σεβίλη 9/3
Ρεάλ Μαδρίτης-Λεβάντε 9/3
Βαλένθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο 9/3
Οσασούνα-Μάλαγα 10/3
Σοσιεδάδ-Ράγιο Βαγεκάνο 10/3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες)

Ρεάλ Μαδρίτης 64
Μπαρτσελόνα 63
Ατλέτικο Μαδρίτης 61
Αθλέτικ Μπιλμπάο 50
Βιγιαρεάλ 44
Σοσιεδάδ 43
Σεβίλη 38
Λεβάντε 36
Βαλένθια 35
Εσπανιόλ 33
Θέλτα 30
Έλτσε 29
Οσασούνα 29
Γρανάδα 27
Χετάφε 27
Μάλαγα 26
Αλμερία 26
Βαγιαδολίδ 23
Ράγιο Βαγεκάνο 23
Μπέτις 15

Στην Ιταλία…

Ντέρμπι με φόντο την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ διεξάγεται την Κυριακή το βράδυ στο «Σαν Πάολο» της Νάπολι, όπου οι «παρτενοπεϊ» υποδέχονται τη δεύτερη Ρόμα. Η Νάπολι αν θέλει να έχει ελπίδες για να περάσει απευθείας στους ομίλους και να γλιτώσει την κατά καιρούς «ρώσικη ρουλέτα» των προκριματικών, πρέπει να κερδίσει το ματς οπωσδήποτε.

Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα και με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή η διαφορά βρίσκεται στους έξι βθμούς, με τους «τζιαλορόσι» να έχουν και το χρωστούμενο ματς με την Πάρμα, τα πράγματα για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ θα γίνουν από εξαιρετικά δύσκολα έως και αδύνατα.

Η αγωνιστική αρχίζει το Σάββατο με την αναμέτρηση δύο ομάδων που ηττήθηκαν και “καθαρά” την περασμένη αγωνιστική, καθώς η Ουντινέζε υποδέχεται τη Μίλαν, ενώ το βραδινό ματς είναι αυτό μεταξύ της Κατάνια και της Κάλιαρι.

Την Κυριακή, εκτός από το ντέρμπι στην Νάπολη, η Λάτσιο μετά από ένα σπουδαίο διπλό στη Φλωρεντία την περασμένη αγωνιστική, έχει την ευκαιρία να φτάσει τις τρεις σερί νίκες καθώς υποδέχεται την Αταλάντα στο «Ολίμπικο».

Η Βερόνα, για δεύτερο σερί ματς δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην έδρα της και από 4η έπεσε 6η ισόβαθμη με την Πάρμα την οποία αντιμετωπίζει στο «Ένιο Ταρντίνι». Τέλος η Ιντερ φιλοξενεί την Τορίνο και η Μπολόνια τη Σασουόλο, που με νίκη παίρνει βαθιά ανάσα για τη σωτηρία της.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Ουντινέζε-Μίλαν 8/3
Κατάνια-Κάλιαρι 8/3
Γιουβέντους-Φιορεντίνα 9/3
Μπολόνια-Σασουόλο 9/3
Κιέβο-Τζένοα 9/3
Ιντερ-Τορίνο 9/3
Λάτσιο-Αταλάντα 9/3
Πάρμα-Βερόνα 9/3
Σαμπντόρια-Λιβόρνο 9/3
Νάπολι-Ρόμα 9/3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες)

Γιουβέντους 69
Ρόμα 58 -25αγ.
Νάπολι 52
Φιορεντίνα 45
Ίντερ 41
Πάρμα 40 -25αγ.
Βερόνα 40
Λάτσιο 38
Τορίνο 36
Μίλαν 35
Τζένοα 35
Σαμπντόρια 31
Αταλάντα 31
Κάλιαρι 28
Ουντινέζε 28
Μπολόνια 22
Κιέβο 21
Λιβόρνο 21
Κατάνια 19
Σασουόλο 17

Στη Γερμανία…

Συνεχίζει να αυξάνει τη διαφορά από τη δεύτερη Ντόρτμουντ η δαιμονιώδης Μπάγερν Μονάχου, που διέλυσε με 5-1 την Σάλκε την περασμένη αγωνιστική. Η Μπάγερν για την 24η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα δοκιμάζεται στην έδρα της Βόλφσμπουργκ, την «Φολκσβάγκεν Αρένα», η οποία, στον δεύτερο γύρο, έχει τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες, με την περασμένη αγωνιστική ωστόσο, να συντρίβεται από την ουσιαστικά αδιάφορη Χόφενχαϊμ με 6-2.

Η Χόφενχαϊμ θα ταξιδέψει στο Γκελζενκίρχεν για να αντιμετωπίζει τη Σάλκε στη «Φέλτινς Αρένα». Μετά την τρίτη συνεχή ήττα, την οποία υπέστη η Λεβερκούζεν (Σάλκε, Βόλφσμπουργκ, Μάιντς), στη δεύτερη θέση ανέβηκε η Ντόρτμουντ (που έχει 4-1-1 στο δεύτερο γύρο). Η Ντόρτμουντ έχει θεωρητικά εύκολο έργο, καθώς φιλοξενείται από την Φράιμπουργκ, που είναι προτελευταία, χωρίς να δείχνει ότι μπορεί να βελτιωθεί.

Η τρίτη πλέον Λεβερκούζεν αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Ανόβερο, το οποίο μπορεί να βρίσκεται λίγο πιο κάτω από τη μέση στη βαθμολογία, ωστόσο είναι στην 5η θέση της εντός έδρας βαθμολογίας μαζί με την Ντόρτμουντ, γεγονός που δείχνει πόσο καλή είναι η έδρα της και, με την καταστροφική ψυχολογία της Λεβερκούζεν, οι γηπεδούχοι μπορούν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα.

Η Μάιντς, μετά το ατυχές αποτέλεσμα της 20ης αγωνιστικής από τη Βόλφσμπουργκ με 3-0, μετράει 4 νίκες και μια ισοπαλία στα ματς του δευτέρου γύρου (με το 4-1-1 βρίσκεται στη 2η θέση στη βαθμολογία του δευτέρου γύρου μαζί με Σάλκε, Ντόρτμουντ) και φιλοξενεί τη Χέρτα Βερολίνου. Η Νυρεμβέργη, η οποία τελείωσε τον πρώτο γύρο χωρίς νίκη, με 11 ισοπαλίες και έξι ήττες, υποδέχεται τη Βέρντερ και έχει τις δυνατότητες να πετύχει την 5η νίκη της στο πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Σάλκε-Χόφενχαϊμ 8/3
Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ 8/3
Στουτγκάρδη-Αϊντραχτ Μπραουνσβάιχ 8/3
Ανόβερο-Λεβερκούζεν 8/3
Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 8/3
Αμβούργο-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 8/3
Νυρεμβέργη-Βέρντερ Βρέμης 8/3
Φράιμπουργκ-Ντόρτμουντ 9/3
Μάιντς-Χέρτα Βερολίνου 9/3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 23 αγώνες)

Μπάγερν Μονάχου 65
Ντόρτμουντ 45
Λεβερκούζεν 43
Σάλκε 41
Βόλφσμπουργκ 39
Μάιντς 37
Γκλάντμπαχ 36
Χέρτα Βερολίνου 35
Άουγκσμπουργκ 35
Χοφενχάιμ 29
Ανόβερο 25
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 25
Βέρντερ Βρέμης 25
Νυρεμβέργη 23
Στουτγκάρδη 19
Αμβούργο 19
Φράιμπουργκ 19
Αϊντραχτ Μπραουνσβάιχ 16

Στη Γαλλία…

Την παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος «σφράγισε» η Νις με τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη που πέτυχε επί της Μαρσέιγ, στο εναρκτήριο ματς της 28ης αγωνιστικής του Σαμπιονά, την Παρασκευή.

Στην έδρα της Μπαστιά δοκιμάζεται η Παρί Σεν Ζερμέν κι εκτός απροόπτου θα πάρει τους τρεις βαθμούς, που θα την διατηρήσουν επικεφαλής με διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της.

Παράλληλα, η Μονακό υποδέχεται την Σοσό και είναι το φαβορί για την νίκη, όπως και η Λιλ που θα φιλοξενήσει την Μονπελιέ.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Μαρσέιγ-Νις 0-1
(66΄ Εϊσερίκ)

Μπαστιά-Παρί Σεν Ζερμέν 8/3
Μονακό-Σοσό 8/3
Γκινγκάμπ-Εβιάν 8/3
Ναντ-Αζαξιό 8/3
Τουλούζ-Ρεμς 8/3
Βαλανσιέν-Ρεν 8/3
Λιλ-Μονπελιέ 9/3
Λοριάν-Σεντ Ετιέν 9/3
Μπορντό-Λιόν 9/3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες)

Παρί Σεν Ζερμέν 64
Μονακό 56
Λιλ 49
Σεντ Ετιέν 48
Μαρσέιγ 43 -28αγ.
Λιόν 42
Ρεμς 42
Μπορντό 40
Μπαστιά 37
Τουλούζ 36
Νις 34 -28αγ.
Μονπελιέ 33
Λοριάν 33
Γκινγκάμπ 32
Ναντ 31
Ρεν 31
Εβιάν 27
Σοσό 22
Βαλανσιέν 22
Αζαξιό 14

δολ, αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.