Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τους 80 έφτασαν οι νεκροί από τη γρίπη

Μάρτιος 8th, 2014 by Χρήστος Μίμης

58 ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ

Τους 80 έφτασαν οι νεκροί από τη γρίπη Στην κορύφωσή της βρίσκεται η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης. Εως χθες το απόγευμα οι νεκροί είχαν φτάσει τους 80, ενώ 58 άνθρωποι νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Από την αρχή της περιόδου, 237 ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη έχουν εισαχθεί για νοσηλεία στην εντατική.

Στην κορύφωσή της βρίσκεται η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης. Εως χθες το απόγευμα οι νεκροί είχαν φτάσει τους 80, ενώ 58 άνθρωποι νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Από την αρχή της περιόδου, 237 ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη έχουν εισαχθεί για νοσηλεία στην εντατική.

Οι επιδημιολόγοι καλούν τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να είναι σε εγρήγορση και να ζητούν ιατρική βοήθεια με την εμφάνιση των πρώτων «ύποπτων» συμπτωμάτων. Η γρίπη μεταδίδεται από το ένα άτομο στο άλλο όταν ένας ασθενής βήχει, φτερνίζεται ή μιλά και διασπείρει τους ιούς στον αέρα με τη μορφή πολύ μικρών, αόρατων σταγονιδίων. Οι ιοί της γρίπης επίσης μεταδίδονται μέσω των χεριών, όταν κάποιος αγγίζει αντικείμενα και επιφάνειες που έχουν μολυνθεί και στη συνέχεια πιάνει τα μάτια του, τη μύτη ή το στόμα του.

Για την αποφυγή της μετάδοσης, τα άτομα θα πρέπει να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους με χαρτομάντιλο όταν βήχουν ή φτερνίζονται και να πλένουν τακτικά τα χέρια τους. Τα συμπτώματα της γρίπης συνήθως ξεκινούν απότομα και περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πόνους των μυών και των αρθρώσεων, πονοκέφαλο, έντονη κόπωση, καταρροή, πονόλαιμο, βήχα (συνήθως ξηρό). Τα παιδιά μπορεί να παρουσιάζουν συμπτώματα από το γαστρεντερικό, όπως ναυτία, εμετούς, διάρροια, ενώ στους ενήλικες τα συμπτώματα αυτά είναι σπάνια.

This entry was posted on Σάββατο, Μάρτιος 8th, 2014 at 16:54 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply