ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗΝέα παράταση στην αγωνία της Βίκυς Σταμάτη έδωσε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που ζήτησε να αναβληθεί η έκδοση της απόφασης επί της αναστολής της ποινής μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς αναστολή.

Η Βίκυ Σταμάτη δεν παρέστη ούτε αυτή τη φορά στο δικαστήριο εξαιτίας της εύθραυστης κατάστασης της υγείας της. Οπως τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Φουντουλάκης στην κατάθεσή του, πάσχει από βαριάς μορφής κατάθλιψη: «Πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό και κάνει διαρκώς σχέδια για το πώς θα πεθάνει! Η κλινική της εικόνα φαίνεται να ξεκινά με το που μπαίνει στη δικαστική διαδικασία» σημείωσε ο κ. Φουντουλάκης, ο οποίος είχε επισκεφτεί την καταδικασθείσα ασθενή κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο Δρομοκαΐτειο. Μάλιστα ο καθηγητής αναφέρθηκε και σε ένα επεισόδιο που είχε η Βίκυ Σταμάτη, κατά το οποίο παρουσίασε ακουστικές παραισθήσεις! «Είχε βγει στον διάδρομο και φώναζε πιστεύοντας ότι μιλούσε με τον πατέρα της!» είπε χαρακτηριστικά.

Ο συνήγορος της κατηγορουμένης Φραγκίσκος Ραγκούσης κατέθεσε στο δικαστήριο ψυχιατρικές γνωματεύσεις για την κατάστασή της, οι οποίες, όπως τόνισε, δείχνουν το χρόνιο του προβλήματος.
«Οταν είχαν έρθει οι Ελβετοί εισαγγελείς στη χώρα μας πριν από λίγες εβδομάδες, είχε διαταχθεί η μεταγωγή της στην Ευελπίδων προκειμένου να την εξετάσουν, αλλά η κατάστασή της δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο» είπε ο κ. Ραγκούσης.

ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.