Το πρωτάθλημα επιστρέφει στη διαδρομή όπου έκανε τα πρώτα του βήματα…

Αγώνας enduro στην Πεντέλη 

Στην περιοχή όπου έκανε τα πρώτα του εφηβικά βήματα, επιστρέφει το ελληνικό enduro για τον 2ο αγώνα του πρωταθλήματος.

Με εκκίνηση από την Πεντέλη (όπως τότε, το 1982) ο 2ος αγώνας του «Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro 2014», δίνει αυτή τη φορά μια ιδιαίτερη χροιά στο χειμερινό, παντός καιρού, άθλημα.

Αγωνιστικά, ο Γιάννης Τρίγκας (ΜΟΛΕΤρικάλων, Honda) έρχεται με τον αέρα του νικητή στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, τόσο στην άκρως συναγωνιστική κατηγορία Ε2 όσο και στην γενική κατάταξη. Θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ζευγαρώσει τις νίκες του για να πάρει μια μικρή υπεροχή από το μεγάλο του αντίπαλο, τον πολυπρωταθλητή Βασίλη Σιαφαρίκα (ΜΟΓρεβενών, Honda).

Με την σιγουριά του περσινού πρωταθλητή, ο έτερος κορυφαίος Τρικαλινός, ο Αλέξης Ζώρας (ΜΟΛΕΤ, ΚΤΜ) δείχνει ικανός για άλλη μια νίκη στην κατηγορία Ε1 (διεκδικώντας όμως και την Γενική κατάταξη).

Οι δυο νεότεροι μονομάχοι, ο Μιχάλης Ντουζένης (ΛΕΜΟΕρμιονίδας, Yamaha) και ο Παναγιώτης Κακολύρης (ΜΟΛΠ, ΚΤΜ θα προσπαθήσουν για την έκπληξη στην κατηγορία.

Στην μεγάλη κατηγορία (Ε3), μπορεί ο Μιχάλης Προβιάς (ΛΕΜΑγ.Θεοδόρων, Honda) να κέρδισε εύκολα τον πρώτο αγώνα, όμως οι Χρ. Παπαθεοδώρου (ΜΟΓ, Honda), Π. Νικολάου (ΑΡΗΣ, ΚΤΜ) και Θ. Τρίγκας (ΜΟΛΕΤ, Honda) δεν θα παραδώσουν εύκολα τα όπλα.

Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και στον αγώνα του πρωταθλήματος Νοτ. Ελλάδας που θα διεξαχθεί παράλληλα με τον πανελλήνιο. Προγνωστικά σε αυτόν δεν υπάρχουν αφού θα είναι ο πρώτος του θεσμού για το 2014.

Ο αγώνας ξεκινά την Κυριακή 9 Μαρτίου στην πλατεία Αγ.Τριάδας Π. Πεντέλης (GPS: 38°03’18” B 23°52’13” Α) όπου θα γίνει και ο τερματισμός.

Από τις 9:00 μέχρι τις 17:00, θα πραγματοποιούνται ειδικές διαδρομές (6 συνολικά) στα πέριξ του ορεινού όγκου της Πεντέλης. Εκεί όπου το πανελλήνιο πρωτάθλημα ξεκίνησε την ιστορία του πριν 32 χρόνια.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη μιας ξεχωριστή μορφής του ελληνικού μοτοαθλητισμού, του μοναδικού Στέλιου Σπυριδόπουλου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.amotoe.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.