Στο 6,4% το Ποτάμι – Κόβει ψήφους από ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΠαΣοΚ

DHMOSKOPHSHΤο νέο κόμμα του δημοσιογράφου κ. Σταύρου Θεοδωράκη «Το Ποτάμι», αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που πραγματοποιήθηκε σε όλη τη χώρα σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την ανακοίνωση της κίνησης φαίνεται πως παίρνει ψήφους από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο τα δύο κόμματα της Κεντροαριστεράς.

Το νέο κόμμα φαίνεται ότι κλείνει την ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία με την Αξιωματική Αντιπολίτευση να διατηρεί όμως το προβάδισμα.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτο κόμμα συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,9% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκεται στο 20%, με τη διαφορά να φτάνει στο 0,9%.

Η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα με μειωμένα όμως ποσοστά στο 6.9% ενώ «Το Ποτάμι» εμφανίζεται στην τέταρτη θέση με 5,7%. Στη συνέχεια το ΚΚΕ με 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4%, το ΠαΣοΚ με 3,8%, η ΔΗΜΑΡ με 2,8% οι Οικολόγοι στο 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1,1%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 13,6%.

Τα αντίστοιχα ποσοστά πρόθεσης ψήφου στις ευρωεκλογές με αναγωγή στα έγκυρα σύμφωνα με την Alco είναι:

ΣΥΡΙΖΑ: 23,3%, Ν.Δ. : 22,3%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7,7%, ΠΟΤΑΜΙ: 6,4%, ΚΚΕ: 5,8%, ΑΝ.ΕΛ: 4,5%, ΠΑΣΟΚ: 4,2%,

ΔΗΜΑΡ: 3,1%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 1,7%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,2%, ΑΛΛΟ: 4,6%, ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ: 15,2%

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.