«Οχι» στη συμμετοχή του δημοσιογράφου Γιώργου Κύρτσου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ θέτουν Κώστας Καραμανλής και Ντόρα Μπακογιάννη – Τον θεωρούν persona non grata
ntora-karamanlhs-kyritsisΒέτο στην συμμετοχή του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Κύρτσου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ θέτουν σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του thetoc.gr ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πληροφορία ότι ο Γιώργος Κύρτσος θα δώσει την μάχη με την ΝΔ στις ευρωεκλογές έχει ξεσηκώσει θύελλα σε «καραμανλικούς» και «μητσοτακικούς»

Οι δυο πολιτικοί, ο πρώην πρωθυπουργός και η πρώην υπουργός, θεωρούν τον Γιώργο Κύρτσο persona non grata και έχουν διαμηνύσει με τον τρόπο τους στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν επιθυμούν να ενταχθεί στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο ο επί χρόνια διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου».

Η πληροφορία ότι ο Γιώργος Κύρτσος, που στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ήταν ανεπιτυχώς υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, θα δώσει την μάχη με την ΝΔ στις ευρωεκλογές έχει ξεσηκώσει θύελλα σε «καραμανλικούς» και «μητσοτακικούς».

Ο Κώστας Καραμανλής εξοργίστηκε όταν πληροφορήθηκε ότι ο άλλοτε υβριστής του θα είναι υποψήφιος, ενώ και η Ντόρα Μπακογιάννη «βγήκε εκτός εαυτού», δηλώνοντας σε στενούς της συνεργάτες και πολιτικούς της φίλους, την αντίθεσή της.

Πριν λίγες εβδομάδες ο Γιώργος Κύρτσος είχε φροντίσει με τα γραφόμενά του να προκαλέσει τους καραμανλικούς και τους μητσοτακικούς, ενώ είχε εκθειάσει τον Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο είχε ασκήσει έντονη κριτική την εποχή του αντιμνημονιακού αγώνα όταν ο νυν πρωθυπουργός ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο κ. Σαμαράς δείχνει εργασιομανής σε σύγκριση με τον κ. Καραμανλή και σεμνός και μετρημένος σε σύγκριση με τους εκπροσώπους της άλλης “δυναστείας”» έγραψε στην εφημερίδα του, την Free Sunday, ενώ ήταν casus belli η αναφορά του σε ένα αμιγώς προσωπικό θέμα του παιδιού που απέκτησε εκτός γάμου ο Κώστας Μπακογιάννης, υιός της Ντόρας Μπακογιάννη με την εγγονή του αείμνηστου Γεωργίου Ράλη, Μαίη Ζαννή.
Ο Γιώργος Κύρτσος πήρε αφορμή από την δικαστική διαμάχη για την διατροφή του εξώγαμου παιδιού τους, στηλίτευσε τους γόνους και τα πολιτικά τζάκια, δηλ. τους καραμανλικούς και τους μητσοτακικούς και έκανε μια…υμνογραφία στον πρωθυπουργό.

Σχόλιο του Κύρτσου που εξόργισε Καραμανλή και Μπακογιάννη: «Ο κ. Σαμαράς δείχνει εργασιομανής σε σύγκριση με τον κ. Καραμανλή και σεμνός και μετρημένος σε σύγκριση με τους εκπροσώπους της άλλης “δυναστείας”»

Για όσους θυμούνται, ο Γιώργος Κύρτσος ήταν άνθρωπος που είχε στενές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, την περίοδο που ο τελευταίος ήταν πρωθυπουργός. Παραλίγο να βρεθεί στη θέση του εκπροσώπου της ΝΔ τον Ιανουάριο του 2011 και το όνομά του ακουγόταν ακόμη και για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως και τον Απρίλιο του 2000, εποχή που πρόεδρος της ΝΔ ήταν ο Κώστας Καραμανλής που τον έκοψε…Τελικά βρήκε μια θέση, μάλιστα την πρώτη, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ πριν ακριβώς δυο χρόνια, ενώ είχε οριστεί και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού να ανάψει το…πράσινο φως στον Γιώργο Κύρτσο να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία για όσους ξέρουν καλά το νεοδημοκρατικό παρασκήνιο.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και επί χρόνια εκ των βασικών εκφραστών της κεντροδεξιάς στα ΜΜΕ συνδέεται με προσωπική φιλία από τα χρόνια του Κολλεγίου Αθηνών με τον πρωθυπουργό, αν και ένα διάστημα η σχέση τους διαταράχθηκε.

Μένει να φανεί τι θα γίνει τελικά και εάν οι Κώστας Καραμανλής και Ντόρα Μπακογιάννη επιμείνουν και τελικά κοπεί ο Γιώργος Κύρτσος από το ευρωψηφοδέλτιο, ο οποίος προ ημερών εξηγούσε δημόσια γιατί είπε ναι στην ΝΔ.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.