Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Παρουσίαση του βιβλίου: «Σελίδες ιστορίας των Γρεβενών» τόμος Β

Μάρτιος 6th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Κυριακή 9 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού Συμβουλίου

ΣΕΛΙΔΕΣ  ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ετέθη σε κυκλοφορία ο Β΄ τόμος του βιβλίου «Σελίδες ιστορίας των Γρεβενών» του Αποστόλου Παπαδημητρίου.

Ο τόμος περιλαμβάνει έξι κεφάλαια, στα οποία αναπτύσσονται θέματα πολεμικών συμβάντων, εκκλησιαστικής, εκπαιδευτικής και κοινωνικής ζωής κατά την περίοδο 1821-1912.

Η δαπάνη της έκδοσης καλύφθηκε από χορηγίες νομικών και φυσικών προσώπων.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Κυριακή 9 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού Συμβουλίου.

Ο ίδιος γράφει:

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, γειά σας

            Πριν από τρίμηνο περίπου απηύθυνα δημόσια έκκληση για την οικονομική στήριξη της έκδοσης του Β΄ τόμου του βιβλίου μου με τίτλο «Σελίδες ιστορίας των Γρεβενών».

            Η ανταπόκριση υπήρξε ένθερμη και πολύ συγκινητική. Το ποσόν της δαπάνης καλύφθηκε με τις χορηγίες φιλοπάτριδων Γρεβενιωτών, που κατοικούν σε διάφορες περιοχές της χώρας αλλά και εκτός αυτής.

            Εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς εκείνους που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μου και έδειξαν την αγάπη τους προς τον τόπο και την εκτίμηση προς το πρόσωπό μου.

            Ήδη η επιμέλεια του βιβλίου έχει προχωρήσει και αναμένεται αυτό να έχει εκτυπωθεί στις αρχές Νοεμβρίου. Οι χορηγοί θα ενημερωθούν έγκαιρα για την παρουσίασή του σε διάφορες πόλεις αρχής γενομένης από τα Γρεβενά.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Απόστολος Παπαδημητρίου

Ηλεκτρολόγος μηχανικός -συγγραφέας

 

Ο Απόστολος Παπαδημητρίου είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και συνταξιούχος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Είναι εγκατεστημένος στην Κοζάνη και πατέρας τεσσάρων τέκνων.

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την επιστημολογία. Καρπός της μελέτης του υπήρξαν τρεις τόμοι με τίτλους «Επιστήμη, υλισμός και πίστη» οι δύο πρώτοι (1984 και 1990) και «Ο κόσμος του λογικού όντος» ο τρίτος (1999).

Από του 1980 άρχισε να αρθρογραφεί επί ποικίλων θεμάτων σε εφημερίδες και περιοδικά. Από του 1992 το ενδιαφέρον του εστράφη στην ιστορία του τόπου μας και το 2002 εξεδόθη ο πρώτος τόμος της εργασίας του με τίτλο «Σελίδες ιστορίας των Γρεβενών». Μικρή είναι η ενασχόλησή του και με τη λογοτεχνία, καρπός της οποίας είναι διήγημα με τίτλο «Η καλή αλλοίωσις» (2004) με θέμα προσκύνημα στο Άγιον Όρος. Από του 1999 διευθύνει ωριαία κατά εβδομάδα εκπομπή σε τηλεοπτικό σταθμό της Κοζάνης με τίτλο «Μαρτυρία».

This entry was posted on Πέμπτη, Μάρτιος 6th, 2014 at 10:52 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply