Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διώξεις στους συλληφθέντες του κυκλώματος τοκογλυφίας

Μάρτιος 6th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Είχαν επιβαρύνει το Δημόσιο με περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ

Λεφτά Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν αργά χθες το βράδυ από τον εισαγγελέα Ηρακλείου στους έξι συλληφθέντες που φέρονται να ενέχονται στο κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων που δρούσε στην Κρήτη, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ δράση του κυκλώματος είχε ζημιώσει το Δημόσιο με περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ζημιά σε βάρος ιδιωτών επιχειρηματιών αγγίζει τα 14 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά τις μαραθώνιες απολογίες του ο Εισαγγελέας άσκησε διώξεις και στους έξι για απάτη κατά του Δημοσίου με την επιβαρυντική διάταξη του Ν.1608 (αφορά στις απάτες που υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ), σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απάτη σε βαθμό κακουργήματος, πλαστογραφία κ.α.

Ακόμη ένας από τους έξι διώκεται και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Και οι έξι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο, ενώ η δικογραφία της υπόθεσης φθάνει τις 10.000 σελίδες.

newsbeast

This entry was posted on Πέμπτη, Μάρτιος 6th, 2014 at 16:54 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply