Την δημοπράτηση του έργου υπέγραψε
ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής

vyzantino mouseio kastwriasΣτην προέγκριση δημοπράτησης του 2ου υποέργου με τίτλο «Μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, εσωτερικές διαρρυθμίσεις για την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των χώρων του Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς» προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Στο πλαίσιο της συνολικής παρέμβασης στο Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς, με την προέγκριση για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων του Υπουργείου Πολιτισμού, προβλέπεται να κατασκευαστεί νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση ισχυρών και ασθενών ρευμάτων ενώ θα εγκατασταθεί νέο σύγχρονο σύστημα θέρμανσης, ψύξης, ύδρευσης, αποχέτευσης πυρασφάλειας πυροπροστασίας και σύστημα συναγερμού, προϋπολογισμού 727.000 €.
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα προστατευτεί με το καλύτερο τρόπο ο ανεκτίμητος θησαυρός του Μουσείου.
Το Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς, που εγκαινιάστηκε το 1989, βρίσκεται στην κορυφή του λόφου της Βυζαντινής Ακρόπολης. Στη μόνιμη έκθεση παρουσιάζεται ένας περιορισμένος αριθμός εικόνων, που προέρχονται από πολυάριθμους βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ναούς της πόλης της Καστοριάς. Το μουσείο αποτελεί τον πυρήνα εκκίνησης ενός αρχαιολογικού περιπάτου ο οποίος στοχεύει στη γνωριμία με τα κορυφαία βυζαντινά μνημεία της πόλης σε συνδυασμό με την μνημειακή τέχνη των φορητών εικόνων του μουσείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.