Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν Παρίσι, Οσλο, Ζυρίχη και Σίδνεϊ

ΣιγκαπούρηΣτην κορυφή της λίστας με τις 131 πόλεις ανά τον κόσμο με το ακριβότερο κόστος διαβίωσης βρίσκεται το 2014 η Σιγκαπούρη σύμφωνα με την Economist Intelligence Unit (EIU).

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Κόστους Διαβίωσης του EIU είναι ένα εργαλείο μέτρησης που εξετάζει τις τιμές περισσότερων από 400 αγαθών ή υπηρεσιών. Στην πρώτη δεκάδα φέτος κυριαρχούν πόλεις της Ασίας και της Αυστραλίας καθώς και ορισμένες της Ευρώπης. Οι περισσότερες ασιατικές πόλεις που βρίσκονται ψηλά στη λίστα βρίσκονται εκεί εξαιτίας του υψηλού κόστους των τροφίμων.

Σύμφωνα με το BBC το ισχυρό νόμισμα της Σιγκαπούρης σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος συντήρησης των αυτοκινήτων και τους όλο και πιο υψηλούς λογαριασμούς κοινής ωφέλειας έχουν συμβάλει στο να φθάσει στην κορυφή της λίστας. Πέρυσι, την πρώτη θέση κατείχε το Τόκιο.

Άλλες πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα με τις ακριβότερες πόλεις για να ζει κάποιος είναι: Παρίσι, Όσλο, Ζυρίχη και Σίδνεϊ, ενώ το Τόκιο έπεσε στην έκτη θέση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.