ΟΠΛΟΣτα χέρια της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται από χθες το πρωί ο Αλβανός Εμίλιο Πάπα, εις βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα από τις κυπριακές Αρχές για σχέσεις με τον ηθικό αυτουργό της πενταπλής δολοφονίας στην Αγία Νάπα το καλοκαίρι του 2009. Ο 34χρονος  ανακρίνεται και για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια από τη Σέχτα, καθώς η σύλληψή του δίνει ελπίδες για την πλήρη διαλεύκανση του φονικού που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα οι αστυνομικοί διερευνούν τον ρόλο ενός 40χρονου γιατρού στην ομάδα εκτελεστών.

Εις βάρος του Εμίλιο Πάπα, που εμφανίστηκε μόνος του στη ΓΑΔΑ και ζήτησε να παραδοθεί, εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο είχε εκδοθεί από τις κυπριακές Αρχές με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην πενταπλή δολοφονία. Ο 34χρονος φαίνεται πως ήταν ο μυστηριώδης κρίκος που έλειπε από την αλυσίδα εξιχνίασης του πενταπλού φονικού των σωματοφυλάκων γνωστού Κύπριου επιχειρηματία στην περιοχή της Αγίας Νάπας.

Ομως η επιστολή που έστειλε ο Κύπριος επιχειρηματίας-στόχος των πιστολέρο στο δικαστήριο, το οποίο καταδίκασε σε πέντε φορές ισόβια τους δύο Ελληνες που εκτέλεσαν τους πέντε σωματοφύλακες, φαίνεται πως έριξε φως στα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

Η επιστολή

Η επιστολή του Κύπριου επιχειρηματία, ο οποίος ήταν και ο ουσιαστικός στόχος των πληρωμένων πιστολέρο, τάραξε τα νερά στην πολύκροτη δίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο επιχειρηματίας στην επιστολή του υποστηρίζει πως οι «πηγές» του είχαν κατονομάσει τον Εμίλιο Πάπα ως τον άνθρωπο που ήλθε σε αρχική επαφή με τον αντίπαλό του, ο οποίος πλήρωνε μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να τον βγάλουν από τη μέση.

Το παρ’ ολίγον θύμα των δολοφόνων αναφέρεται και σε έναν 40χρονο Ελληνα γιατρό, ο οποίος εργάζεται στο εξωτερικό και γνώριζε για την εκτέλεση. Οπως γράφει, θεωρεί πως είναι ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή τον Πάπα με τον αντίπαλό του για να κλείσουν το «συμβόλαιο θανάτου» του. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει -πάντα μέσα από την επιστολή του- πως ήλθε σε επικοινωνία με τον Πάπα και προσπάθησε να τον πείσει να πάει στην Κύπρο, ώστε να ξεκαθαρίσουν οι δυο τους την υπόθεση, κάτι που δεν έγινε ποτέ:

«Εγώ ενημέρωσα Κύπριο αξιωματικό της Αστυνομίας και του έδωσα το κινητό τηλέφωνο του Πάπα, ώστε να τον πείσει εκείνος να κατέβει στην Κύπρο για να δώσει εξηγήσεις, αλλά η επικοινωνία μας διακόπηκε περίεργα με τον αξιωματικό που υποστήριζε ότι ο Πάπα είναι νεκρός!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας.

Στην ίδια μακροσκελή επιστολή ο Κύπριος κάνει λόγο για σχέση του Πάπα και του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου με ένοπλες οργανώσεις στην Ελλάδα υποστηρίζοντας πως αυτό ήταν το «διαβατήριό» τους για να αναλάβουν την αποστολή εξόντωσής του. Μάλιστα αναφέρει πως ο Πάπα είχε πάρει όλα τα χρήματα από το «συμβόλαιο θανάτου» και έπειτα από τη σύλληψη των Μαμαλικόπουλου και Τσεχιλίδη τού έμεινε όλο το ποσό. Για τον λόγο αυτόν έφυγε για την Αλβανία, όπου «σήκωσε» πολυκατοικία στους Αγίους Σαράντα!

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.