Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τροπολογία Μιχελάκη: Απόλυση 2000 «διαθέσιμων» πριν τις κάλπες

Μάρτιος 5th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί στο πρώτο κύμα απολύσεων πριν τις ευρωεκλογές – Αλλοι 4000 υπάλληλοι σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι τα τέλη Μαρτίου

dhmosio - ΔΗΜΟΣΙΟΤην πλήρη εφαρμογή της διαθεσιμότητας, των επανατοποθετήσεων ακόμα και των απολύσεων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου προβλέπει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η ρύθμιση έχει στόχο να διευκολύνει το να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας 4000 υπάλληλοι μέχρι τα τέλη Μαρτίου
Η ρύθμιση έχει ενταχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και έχει προφανή στόχο να διευκολύνει την εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος για τους 4.000 υπαλλήλους που θα πρέπει να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι τα τέλη Μαρτίου από την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τις 6.000 απολύσεις διαθεσίμων υπαλλήλων που ολοκληρώνεται η οκτάμηνη παραμονή τους στο καθεστώς, χωρίς να έχουν βρει θέση για να επανατοποθετηθούν.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέθεσε την σχετική τροπολογία προκειμένου να υπερβεί τα εμπόδια της νομοθεσίας που προβλέπει απαγόρευση των μεταβολών της υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Δύο μήνες πριν τις εκλογές στις 23 Μαρτίου θα απολυθούν περίπου 2.000 «διαθέσιμοι» υπάλληλοι
Ετσι δύο μήνες πριν τις εκλογές στις 23 Μαρτίου με την ρύθμση θα πραγματοποιηθούν περίπου 2.000 απολύσεις «διαθεσίμων» υπαλλήλων των οποίων έληξε η οκτάμηνη παραμονή τους στην κινητικότητα και δεν τοποθετήθηκαν σε άλλες θέσεις (σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί κτλ)

Από την άλλη πλευρά με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών  ξεκινούν οι εκλογικές απαγορεύσεις περί προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και αλλαγής υπηρεσιακής κατάστασης των δημοτικών υπαλλήλων λόγω της κάλπης του Μαΐου,  ένα μήνα πριν από τις εκλογές και όχι δύο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, δηλάδη από τις 18 Απριλίου, αντί της 18ης Μαρτίου. Η διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών και αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στην βουλή, επιτρέπεται  κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου μέσω ΑΣΕΠ προκειμένου να στελεχωθούν εν όψει καλοκαιρινής περιόδου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και να καλυφθούν οι θέσεις ναυαγωσωστών και πυρασφάλειας στους δήμους.

thetoc

This entry was posted on Τετάρτη, Μάρτιος 5th, 2014 at 11:05 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply