Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Σιγκαπούρη στην κορυφή της λίστας των ακριβότερων πόλεων το 2014

Μάρτιος 5th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν Παρίσι, Οσλο, Ζυρίχη και Σίδνεϊ

ΣιγκαπούρηΣτην κορυφή της λίστας με τις 131 πόλεις ανά τον κόσμο με το ακριβότερο κόστος διαβίωσης βρίσκεται το 2014 η Σιγκαπούρη σύμφωνα με την Economist Intelligence Unit (EIU).

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Κόστους Διαβίωσης του EIU είναι ένα εργαλείο μέτρησης που εξετάζει τις τιμές περισσότερων από 400 αγαθών ή υπηρεσιών. Στην πρώτη δεκάδα φέτος κυριαρχούν πόλεις της Ασίας και της Αυστραλίας καθώς και ορισμένες της Ευρώπης. Οι περισσότερες ασιατικές πόλεις που βρίσκονται ψηλά στη λίστα βρίσκονται εκεί εξαιτίας του υψηλού κόστους των τροφίμων.

Σύμφωνα με το BBC το ισχυρό νόμισμα της Σιγκαπούρης σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος συντήρησης των αυτοκινήτων και τους όλο και πιο υψηλούς λογαριασμούς κοινής ωφέλειας έχουν συμβάλει στο να φθάσει στην κορυφή της λίστας. Πέρυσι, την πρώτη θέση κατείχε το Τόκιο.

Άλλες πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα με τις ακριβότερες πόλεις για να ζει κάποιος είναι: Παρίσι, Όσλο, Ζυρίχη και Σίδνεϊ, ενώ το Τόκιο έπεσε στην έκτη θέση.

This entry was posted on Τετάρτη, Μάρτιος 5th, 2014 at 14:08 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply