Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Λευκά ή κίτρινα τυριά;

Μάρτιος 3rd, 2014 by Χρήστος Μίμης

Επιλέξτε με βάση τις διατροφικές σας ανάγκες

ΤΥΡΙΑΤο τυρί αποτελεί μια αγαπημένη γεύση για τους περισσότερους. Ένα ερώτημα που τίθεται από αρκετούς είναι το ποιο είδος τυριού είναι πιο υγιεινό, το λευκό ή το κίτρινο.

Γενικότερα τα κίτρινα τυριά (κασέρι, κεφαλοτύρι, γραβιέρα, παρμεζάνα) είναι πιο πυκνά σε συστατικά σε σχέση με τα άσπρα τυριά (φέτα, μοτσαρέλα, ανθότυρο κ.α.) και άρα περιέχουν περισσότερα συστατικά και λιγότερη υγρασία. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο.

Γιατί ναι μεν περιέχουν περισσότερο ασβέστιο, αλλά και περισσότερα λιπαρά και μάλιστα κορεσμένα, σε σχέση με τα λευκά και κατά συνέπεια και περισσότερες θερμίδες.

Επιλέγουμε λοιπόν το τυρί που θα καταναλώσουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας. Για άτομα λοιπόν τα οποία ελέγχουν τα λιπαρά στη διατροφή τους (π.χ. που προσπαθούν να χάσουν βάρος, που έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης) επιλέγουμε το άσπρο τυρί. Για άτομα που βρίσκονται στην ανάπτυξη (παιδιά) ή που έχουν αυξημένες απαιτήσεις σε ασβέστιο (π.χ. γυναίκες με οστεοπόρωση) επιλέγουμε τα κίτρινα τυριά.

This entry was posted on Δευτέρα, Μάρτιος 3rd, 2014 at 14:58 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply