ΔΗΜΑΡ

Με την αλλαγή πολιτικής συναρτά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο Φ. Κουβέλης

Με την αλλαγή πολιτικής συναρτά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, διαφορετικά, όπως εκτιμά σε συνέντευξή του στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής”, δεν θα συγκεντρωθεί ο απαραίτητος για την εκλογή αριθμός των 180 ψήφων.

Στην ερώτηση εάν ο ίδιος ενδιαφέρεται για την προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρει: “Είμαι πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, δίνω τη μάχη από τις γραμμές του κόμματος μου και διεκδικώ την εφαρμογή πολιτικών που πιστεύω. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση σχετική με την Προεδρία μπορεί να λειτουργεί ακόμα και αποπροσανατολιστικά”.

Τονίζει ότι ο πήχης για τις ευρωεκλογές είναι “η δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και τους ευρωπαϊκού Σοσιαλισμού” και σε αυτήν την κατεύθυνση η ΔΗΜΑΡ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της, “ώστε το εκλογικό ποσοστό να είναι το καλύτερο δυνατόν”. Ξεκαθαρίζει, δε, ότι “δεν πρόκειται να στηρίξουμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές”.

Σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές συνεργασίες δηλώνει πως “εάν το απαιτήσουν τα συμφέροντα της χώρας, η λύση είναι μια κυβέρνηση ευρείας συνεννόησης”, αλλά στο ερώτημα με ποιούς θα συνεργαστεί η ΔΗΜΑΡ λέει “με τις δυνάμεις που μπορούμε να συμπέσουμε προγραμματικά. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί πολιτικό γάμο για τη νομή της εξουσίας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.