Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, Ο ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Απίστευτες εκφράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτιές άναψαν για μια ακόμη φορά οι απίστευτες εκφράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, πριν καλά-καλά κοπάσει η αντιπαράθεση για τις αμφίσημες δηλώσεις του Νίκου Βούτση για τη Χρυσή Αυγή και το «κλείσιμο του ματιού» της κυβέρνησης προς το ακροδεξιό ακροατήριο. «Ο κ.Σαμαράς μπορεί να έχει το τέλος του Γιανουκόβιτς» δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος, Κώστας Μπάρκας, ενώ η Ιωάννα Γαϊτάνη ζήτησε εμμέσως τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

Αφορμή για μια ακόμη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσαν τα γεγονότα στην Ουκρανία, όταν ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι «μπορει ο Σαμαράς να εχει το τέλος του Γιανουκόβιτς αλλά η Ελλάδα δεν θα έχει το τέλος της Ουκρανίας».

Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Μεταφορών και, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, ο οποίος απευθυνόμενος στον παριστάμενο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βρούτση είπε:

«Καταλάβατε κ. Βούτση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση; Γιατί οι βουλευτές σας λένε ό,τι να’ ναι και είναι αλλού ντ’ αλλού».

Σε πολλούς η φράση αυτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε την ατυχή αναφορά του κ. Στάθη Παναγούλη, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι οι υπουργοί και βουλευτές της συγκυβέρνησης θα έχουν την τύχη του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη, που λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου από το εξαγριωμένο πλήθος.

«Μετά τα λυντσαρίσματα και τα γουναράδικα, σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπάρκας προσθέτει στην εμφυλιοπολεμική ρητορική του κόμματός του τον Γιανουκόβιτς και την Ουκρανία… έχρι πού θα φτάσετε κ. Τσίπρα;», σχολίασε, με δήλωσή της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Δεν ήταν όμως, μόνο η φράση του κ.Μπάρκα που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννα Γαϊτάνη, μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο μεταναστευτικό κώδικα, μίλησε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, για διαχωρισμό των μεταναστών σε νόμιμους και μή, ζητώντας την νομιμοποίηση όλων.

Στην κριτική που άσκησε για δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης, δέχτηκε ερώτηση από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκο, τί θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν στην κυβέρνηση.

«Για εμάς ο φασισμός και ο ρατσισμός παλεύεται στο δρόμο. Και το κάνουμε όλη η Αριστερά μαζί με τους μετανάστες που είναι αδέλφια μας -γιατί τους θεωρούμε ταξικά μας αδέλφια. Θα το σταματήσουμε μαζί τους. Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα και μέσα στη Βουλή. Γι’ αυτό σας ζητάμε και επιμένουμε, μέσα από τις ενστάσεις μας και τις τροπολογίες μας, να κάνετε ακόμα περισσότερες παραχωρήσεις, διότι είναι πολύ λίγες αυτές που έχετε κάνει, κύριε υπουργέ. Το νομοσχέδιο έχει πολύ λίγες βελτιώσεις και δεν καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων», δήλωσε η κυρία Γαϊτάνη και πρόσθεσε:

«Κατ’ αρχάς, κάνετε μια σοβαρή διάκριση, στην οποία επιμένετε, και είναι ζήτημα φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ και μην μας λέτε ότι μιλάτε για τον προοδευτικό χώρο και για τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.λπ., διαχωρίζετε τους μετανάστες σε νόμιμους και παράνομους, ενώ θα έπρεπε να είναι οι μετανάστες και πώς θα τους αντιμετωπίσουμε όταν δεν τους νομιμοποιείτε όλους. Αυτοί που είναι μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τι θα γίνουν; Αυτοί που ήρθαν μετά το 2005 και είναι οκτώ χρόνια εδώ τι θα γίνουν; Έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο. Άρα, επιμένετε στις διακρίσεις και στο διαίρει και βασίλευε».

Απαντώντας εκ νέου, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ανέφερε:

«Με αυτά που είπε σήμερα η κυρία Γαϊτάνη αποκαλύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και “πλυντήριο” για τους σύγχρονους δουλεμπόρους. Αυτή την Ελλάδα ονειρεύεται ο κ. Τσίπρας για εμάς και τα παιδιά μας;»

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.