Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των έξι που είχαν συστήσει …ΟΑΕΔ

Μάρτιος 1st, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των έξι που είχαν συστήσει ...ΟΑΕΔΣτη δημοσιότητα έδωσε  η αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των έξι ατόμων, συλληφθέντων και μη, οι οποίοι είχαν …συστήσει ΟΑΕΔ και άρπαζαν χρήματα από πολίτες, στους οποίους υπόσχονταν «δουλειές».

Πρόκειται για τους Παναγιώτα Ι. Κοσσυφά, 54 ετών, η οποία συνελήφθη, Στυλιανό Κ. Λουκισα, 69 ετών, ο οποίος επίσης έχει συλληφθεί, Χρήστο – Νικόλαο Σισιανίδη, 36 ετών, ο οποίος αναζητείται, Παναγιώτα Α. Τσακίρη, 53 ετών, που επίσης αναζητείται, Μαγδαληνή Π. Θεοχαρίδη, 42 ετών, που δεν έχει συλληφθεί, και Βασιλική Α. Τζιότζιου, 25 ετών, επίσης μη συλληφθείσα.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει το κύκλωμα εξαπάτησης από το Σεπτέμβριο του 2012 και μάλιστα, είχαν ιδρύσει σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης τρία γραφεία εύρεσης εργασίας και μετανάστευσης στον Καναδά.

Για να πείθουν δε τους ενδιαφερόμενους ότι τα γραφεία τους είναι σοβαρά, τους ζητούσαν πάρα πολλά δικαιολογητικά, ενώ με την καταβολή των χρημάτων που απαιτούσαν, υπέγραφαν και ένα υποτιθέμενο ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους και σε εταιρείες που είχαν ιδρύσει με έδρα τη Βουλγαρία.

Με αυτό τον τρόπο, κατά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο του 2012 έως τον μήνα Φεβρουάρου που συνελήφθησαν, άρπαξαν από τουλάχιστον 20 άτομα (18 ημεδαπούς και 2 αλλοδαπούς) το 39.423,00 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, τα στοιχεία των συμμετεχόντων στο κύκλωμα «δίνονται στη δημοσιότητα, μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη».

Σ.Κ.

This entry was posted on Σάββατο, Μάρτιος 1st, 2014 at 13:36 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply