Ο «αετός» δεν ήταν «δικέφαλος» στη Λισσαβόνα, τέλος από το Europa
paokΗ καλή εμφάνιση στο «Ντα Λουζ» δεν ήταν αρκετή για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να «κλέψει» απ’ τη Μπενφίκα την πρόκριση για τους «16» του Europa League. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έβαλε δύσκολα στους «αετούς της Λισαβόνας» όμως η αποβολή του Κατσουράνη στο (68’) και το γκολ… καπάκι του Γκαϊτάν δύο λεπτά αργότερα (70’) έσβησαν τις ελπίδες της ομάδας του Στέφενς, που παραδόθηκε και ηττήθηκε με σκορ 3-0.

Οι Θεσσαλονικείς κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να δεχτούν δύο γρήγορα γκολ στη συνέχεια από τους Πορτογάλους με τους Λίμα (77’) και Μάρκοβιτς (79’) και να δίνουν πανηγυρικό χαρακτήρα στη ρεβάνς του 1-0 της Τούμπας.

Την αποθέωση από τους οπαδούς της Μπενφίκα γνώρισε ο Κώστας Κατσουράνης κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο του «Ντα Λουζ». Η Τότεναμ θα είναι η επόμενη αντίπαλος των «αετών της Λισαβόνας» στη φάση των «16» της Europa League.

Το ματς:

Με την Μπενφίκα να μπαίνει δυνατά και να παίρνει τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου από νωρίς ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδιαίτερα προσεκτικά το ματς, γεμίζοντας τη μεσαία γραμμή με αρκετούς παίκτες, οι οποίοι πίεζαν τις πρώτες πάσες των γηπεδούχων. Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς πήγε το ματς σε χαμηλό ρυθμό –πράγμα το οποίο την βόλευε- και στην πρώτη προσπάθειάς της να επιτεθεί (15’) είδε τον Αρτούρ να διορθώνει την τελευταία στιγμή το λάθος του και να μαζεύει τη μπάλα πάνω στη γραμμή έπειτα από σουτ του Λούκας.

Με το πέρασμα των λεπτών οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα στους μέσους του Πορτογάλοι, οι οποίοι έδειχναν να «μπλοκάρουν» όταν προσπαθούσαν να περάσουν τη μπάλα στην περιοχή του Γλύκου. Ο τερματοφύλακας του «δικέφαλου του Βορρά» ήταν εξαιρετικός και όσες φορές τον χρειάστηκε η ομάδα του –κυρίως στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου- είπε «όχι» στις προσπάθειες των γηπεδούχων να παραβιάσουν την εστία του. Τελικά, ο ΠΑΟΚ παρά την έντονη πίεση που δέχτηκε στα τελευταία λεπτά κατάφερε να αντέξει και να κρατήσει το 0-0 μέχρι το φινάλε του πρώτου 45λεπτου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ρυθμός ήταν πιο αργός. Η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους έδειχνε πως ήθελε να περιμένει τις προθέσεις του «δικέφαλου του Βορρά», ο οποίος όπως αναμενόταν μπήκε πιο επιθετικά και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα στο 51’ με τον Μαντούρο. Οι ελπίδες του ΠΑΟΚ, που όσο περνούσε η ώρα το πίστευε ολοένα και περισσότερο, τρόμαξαν την Μπενφίκα, που παρότι πήρε και πάλι την κατοχή της μπάλα και «πάγωσε» το ρυθμό δεν μπορούσε να πλησιάσει την περιοχή του Γλύκου, ο οποίος δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου.

Σ’ένα σημείο όπου οι Θεσσαλονικείς έδειχναν να ελέγχουν το ματς ένα λάθος στη μεσαία γραμμή ήταν αρκετό για να καθορίσει τη μοίρα του παιχνιδιού, αφού κόστισε την αποβολή του Κατσουράνη (68’) και το γκολ των Πορτογάλων έπειτα από την υποδειγματική εκτέλεση του Γκαϊτάν δύο λεπτά αργότερα (70’). Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ παραδόθηκε στις… ορέξεις των επιθετικών της Μπενφίκα, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν τη νίκη τους να μοιάζει άνετη, αφού Λίμα (77′) και Μάρκοβιτς (79′) έφτασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0, όπου ήταν και το τελικό σκορ. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, ωστόσο, ξεχώρισε η αλλαγή στην αλλαγή του Στοχ (83′), που αντικαταστάθηκε από τον Νίνη.

Οι συνθέσεις:

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζέσους): Αρτούρ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Σίλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Ντζούρισιτς (79’ Ροντρίγκο), Γκαιτάν, Αντρέ Γκόμεζ, Καρντόσο (59’ Λίμα), Σάλβιο (59’ Μάρκοβιτς)

Στον πάγκο: Πάολο Λόπεζ, Βιτόρια, Σικουεϊρά, Φέισα

ΠΑΟΚ (Xουμπ Στέφενς): Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Μαντούρο, Κάτσε, Λάζαρ, Ολίσε (46’ Στοχ, 83’ Νίνης), Λούκας (74’ Βούκιτς), Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Γκσπούρνινγκ, Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Γεωργιάδης

Διαιτητής: Σίμον Μαρτσίνιακ

Γήπεδο: Ντα Λουζ (Λισαβόνα)

 

Γιάννης Σταυρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.