Η μεγαλύτερη επένδυση ανάπλασης που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, με τη σφραγίδα του διάσημου αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ –Στη φωτό η μακέτα με το σχέδιο– Πάρκο 2.000.000 τ.μ.,35.000 θέσεις εργασίας
lamda developmentΗ Lamda Development, που εντάσσεται στον όμιλο Λάτση και πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια στην ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων, ήταν η μόνη που υπέβαλε στο ΤΑΙΠΕΔ δεσμευτική οικονομική προσφορά για τη διεκδίκηση του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού μέσω της απόκτησης του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «Ελληνικό ΑΕ».
Η επένδυση θα ξεπεράσει τα 7 δισ ευρώ και θα φέρει 35.000 θέσεις εργασίας

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ το ΔΣ σε επόμενη συνεδρίασή του θα αποφασίσει για την εγκυρότητα της τεχνικής προσφοράς και την πληρότητα των δικαιολογητικών, μετά από εισήγηση των συμβούλων του, ώστε να προχωρήσει στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς. Η διαδικασία της αξιολόγησης εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 2 εβδομάδες.

Ανακοίνωση της LAMDA Development S.A

Με δική της ανακοίνωση η LAMDA Development S.A. επισημαίνει ότι η προσφορά της υποστηρίζεται από το Global Investment Group, που απαρτίζεται από την εταιρεία Al Maabarαπό το Abu Dhabi, από την κινέζικο όμιλο Fosun Group, καθώς και από ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Η προσφορά της Lamda Development υποστηρίζεται από το Global Investment Group, που απαρτίζεται από την εταιρεία Al Maabarαπό το Abu Dhabi,τον κινέζικο όμιλο Fosun Group και από ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Η Αl Maabar είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate μικτής χρήσης στην ευρύτερη περιοχή της Mέσης Aνατολής και της Βορείου Αφρικής. Είναι θυγατρική εταιρεία της Mubadala Development, η οποία είναι sovereign fund του Αbu Dhabi.

Η Fosun Group, η οποία δημιουργήθηκε το 1992 και έχει έδρα τη Σαγκάη, είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Kίνας και διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Δραστηριοποιείται στους τομείς της βιομηχανίας, των επενδύσεων, της διαχείρισης περιουσίας και των ασφαλειών.

O Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε: «Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Εταιρεία αλλά και την Ελλάδα, αφού ορισμένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια του κόσμου αποφάσισαν να επενδύσουν στην χώρα μας, δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Η συνολική επενδυτική πρόταση, που αποτελεί το μεγαλύτερη ιδιωτικό έργο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, εφόσον υλοποιηθεί, θα ξεπεράσει τα 7 δισ. και θα έχει – μεταξύ άλλων – ως άμεσες συνέπειες τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων άμεσων θέσεων εργασίας, την αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αλλά και την ουσιαστική περιβαλλοντική αναβάθμιση της Αττικής με τη δημιουργία ενός βιώσιμου πάρκου 2.000.000 τ.μ., το οποίο θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της επένδυσης.

Με την ολοκλήρωση της επενδυτικής μας πρότασης, η Ελλάδα θα αποκτήσει έναν παγκοσμίου επιπέδου προορισμό αναψυχής, κατοικίας, πολιτισμού και αθλητισμού με πρωτοποριακές υποδομές και υψηλού επιπέδου προσφερόμενες υπηρεσίες, ανοιχτό σε όλους τους Έλληνες και φιλόξενο σε όλους του ξένους επισκέπτες μας».

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.