Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες το τριήμερο – Χιόνια στα ορεινά – Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία

ASTATOS KAIROSΑναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ και από τα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 

Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση το βραδύ στη Θεσσαλία.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα δυτικά τη νύχτα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις στα βόρεια πιο πυκνές όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές και βραδινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Κεφαλονιά 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο

Με βροχές που κατα περίοδους θα εξελίσσονται σε καταιγίδες θα κάνει ποδαρικό ο Μάρτης ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση έως 5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

Κυριακή

Και τη δεύτερη ημέρα του Μαρτίου θα επιμείνει η κακοκαιρία με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τους ισχυρούς νοτιάδες.Αναλυτικά, στα δυτικά, τα βόρεια τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροχικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καθαρά Δευτέρα

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα με τοπικά ισχυρές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.