Πανστρατιά στο ΠΑΣΟΚ μετά το διαζύγιο με τους «58» – Προ των πυλών η Εύα Καϊλή για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Επανέρχονται τα ονόματα των Γεννηματά-Γκερέκου-Γερουλάνου
pasokΤο διαζύγιο με τους «58» άνοιξε στον δρόμο στην Ελιά για την επιστράτευση στελεχών απ΄ όλο το φάσμα του ΠΑΣΟΚ με στόχο την συμμετοχή τους στο ευρωψηφοδέλτιο.
Η Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει να έχει την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ
Η Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει να έχει την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και στελέχη του Κινήματος αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετέχουν τελικά στο ευρωψηφοδέλτιο η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, η Άντζελα Γκερέκου, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, έχουν βολιδοσκοπηθεί οι Παύλος Γερουλάνος και Γιώργος Πεταλωτής από το περιβάλλον των «παπανδρεϊκών» στελεχών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκφράσει την πρόθεση να κατέλθει στο ευρωψηφοδέλτιο και ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Αντίστοιχα όμως απομακρύνεται το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου καθώς και του γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη.

Από τον χώρο των «58» εξέφρασε την πρόθεση να είναι υποψήφιος ο Νίκος Μπίστης μετά την σύγκρουση της Πρωτοβουλίας με το ΠΑΣΟΚ και σε δηλώσεις του τόνισε ότι δεν είχε αποφασίσει εάν θα συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο αλλά μετά τις εξελίξεις εκτίμησε ότι έπρεπε να στηριχτεί το ψηφοδέλτιο της Ελιάς.

Σε χτεσινές του δηλώσεις μάλιστα αναφέρει ότι «πρέπει να απαντήσουμε σ’ αυτό που ακούστηκε από μέσα, το ιδεολόγημα ότι μπορούμε να στηρίξουμε ενώ δεν είμαστε μέσα. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, τη μάχη τη δίνεις. Κάποιοι άλλοι, θα είμαστε υποψήφιοι. Και έτσι έχουμε τώρα δέκα λόγους παραπάνω γι’ αυτό».
Ο Δημήτρης Καρύδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθεί ασυμβίβαστο για τους βουλευτές του Κινήματος για ευρωψηφοδέλτιο και περιφερειακές εκλογές
Σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφια θα είναι και η Αθηνά Δρέττα από τους «58». Πάντως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας επικοινωνίας του κόμματος Δημήτρης Καρύδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθεί ασυμβίβαστο για τους βουλευτές του Κινήματος τόσο για το ευρωψηφοδέλτιο όσο και για τις περιφερειακές εκλογές.

Σήμερα ή πιθανότατα αύριο θα συνεδριάσει το άτυπο συντονιστικό στο οποίο συμμετέχουν οι Κινήσεις της κεντροαριστεράς και το ΠΑΣΟΚ όπου αναμένεται να τεθεί στην τελική ευθεία η συγκρότηση της οργανωτικής επιτροπής της συνδιάσκεψης καθώς και να καθοριστούν λεπτομέρειες της εκδήλωσης.

Παράλληλα σήμερα το απόγευμα θα συγκληθεί σύσκεψη των «58» προκειμένου να ξεκαθαριστεί η στάση της Πρωτοβουλίας έναντι της Ελιάς και να ληφθούν αποφάσεις. Σε χτεσινές δηλώσεις του ο Νίκος Μπίστης επιτέθηκε στον Γιάννη Βούλγαρη για την εικόνα αποχώρησης από την Ελιά που έδωσε για τους «58» και σημείωσε: ««Λέει η ανακοίνωση των “58” ότι θα στηριχθεί το ευρύ ψηφοδέλτιο, το οποίο – και αυτή είναι η είδηση – συγκροτήθηκε χθες με το όνομα που επέμενα “Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη” και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Συμμετέχουν όλες οι μικρότερες κινήσεις της Κεντροαριστεράς που ήταν μέχρι πρότινος στους “58” και τώρα πάνε εκεί και συνεχίζουμε.

Ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Μόσιαλος… Πολλοί που ήμασταν στους “58” και δεν συμφωνούμε με αυτό που έγινε, θα είμαστε στο ψηφοδέλτιο αυτό». Την ίδια στιγμή η μία μετά την άλλη οι επιτροπές πρωτοβουλία των «58» τάσσονται κατά της απόφασης για αποχώρηση από το εγχείρημα της Ελιάς. Μετά το συντονιστικό του Πειραιά ακολούθησε και η επιτροπή της Θεσσαλονίκης που ομόφωνα και τα 17 μέλη τάχθηκαν υπέρ της συμπαράταξης με το ΠΑΣΟΚ και τις άλλες κινήσεις.
Προβληματισμό προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η αναζήτηση υποψηφίων στις περιφερειακές εκλογές
Προβληματισμό προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η αναζήτηση υποψηφίων στις περιφερειακές εκλογές τόσο για την Κεντρική Μακεδονία όσο και για τα Ιόνια Νησιά. Στο εσωτερικό του Κινήματος υπάρχουν προτάσεις που υποστηρίζουν υποψηφίους περιφερειάρχες σε κεντρική Μακεδονία και Ιόνια που με την κάθοδό τους ουσιαστικά πριμοδοτούν τους υποψηφίους της ΝΔ.

Για τον λόγο αυτό υπάρχει σύγκρουση στο εσωτερικό του κόμματος για την υποψηφιότητα της Εύας Καϊλή στην Κεντρική Μακεδονία ενώ συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου υποστηρίζουν την υποψηφιότητα πρώην γραμματέα της νομαρχιακής του κόμματος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να κλειδώσει το όνομα της Εύας Καϊλη για την Κεντρική Μακεδονία μετά την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τον Μάρκο Μπόλαρη.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.