Αφιέρωμα στον 26χρονο Volodymyr Parasiuk που ξεχώρισε στις διαδηλώσεις του Κιέβου κάνει το Reuters- Τον αποκαλεί τον «άνθρωπο που «τρέλανε τον Γιανούκοβιτς»
ΚαταγραφήΑφιέρωμα σε ένα από τους πρωταγωνιστές των διαδηλώσεων της Ουκρανίας κάνει το Reuters, το οποίο παρουσιάζει τον 26 χρονο Volodymyr Parasiuk, τον οποίο αποκαλεί ως τον άνθρωπο που «τρέλανε τον Γιανούκοβιτς».
Ο Parasiuk μίλησε στο Reuters και αποκάλεσε τον Γιανούκοβιτς «τον νούμερο Ενα τρομοκράτη της Ουκρανίας»

«Τα αυτοκίνητα κορνάρουν και οι περαστικοί σφίγγουντο χέρι του Parasiuk, ενός 26χρονου που μοιάζει με αγόρι και το θεωρεί ντροπιαστικό να τον αποκαλούν ήρωα», αναφέρει το Reuters, το οποίο επισημαίνει πως ο Parasiuk θεωρεί ήρωες τους νεκρούς συντρόφους του από την εξέγερση στο Κίεβο.

«Οταν η αντιπολίτευση υπέγραψε μια συμφωνία με τον Γιανούκοβιτς για να σταματήσουν οι διαδηλώσεις, ο Parasiuk ήταν αυτός που με ένα μικρόφωνο το βράδυ της Παρασκευής πίεσε το πλήθος να μην την αποδχτεί. Με τον Βιτάλι Κλίτσκο να τον κοιτά πετρωμένος, ο Parasiuk καταφέρθηκε εναντίον της αντιπολίτευσης, επειδή ”έσφιξαν τα χέρια με έναν φονιά”. Ο Parasiuk ”έσπασε” αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του όταν θυμήθηκε τους νεκρούς συντρόφους του και άγγιξε μια βαθιά χορδή στην πλατεία Ανεξαρτησίας», γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ο Parasiuk μίλησε στο Reuters και αποκάλεσε τον Γιανούκοβιτς «τρομοκράτη» και συγκεκριμένα «τον Νο 1 τρομοκράτη της Ουκρανίας», ενώ συγκρίνει την εξέγερση στο Κίεβο με την Γαλλική Επανάσταση.

Οσον αφορά πάντως τις πιέσεις που άσκησε μετά την συμφωνία της αντιπολίτευσης με τον Γιανούκοβιτς, το Reuters τονίζει πως ο Parasiuk μιλώντας στο μικρόφωνο αππέριψε την συμφωνία και ενθυμούμενος τους νεκρούς διαδηλωτές έδωσε διορία 10 ωρών στον Γιανούκοβιτς να παραιτηθεί.

Τέλος, στην ερώτηση πως βλέπει να εξελίσσονται τα πράγματα στο μέλλον, ο 26χρονος διαδηλωτής που κατά πολλούς πιστώνεται την παραίτηση του Ουκρανού προέδρου, στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς την αντιπολίτευση, πως η μεγάλη δύναμη είναι η πλατεία Ανεξαρτησίας και όχι η Βουλή. «Απλά τους λέμε: Παιδιά δράστε αποαφασιστικά, αλλιώς θα δράσουμε εμείς».

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.