Από που θα προέλθουν οι 11.000 απολυθέντες

ergasiaΜε τους επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να συναντηθεί σήμερα Τετάρτη ή το αργότερο αύριο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στα στοιχεία που θα παρουσιάσει το υπουργείο προκειμένου να περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις της τρόικας είναι οι 4.000 απολύσεις του 2013 όπου είχε δοθεί παράταση και υπήρχε η κατ’ αρχάς συναίνεση των δανειστών ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι 2.500 εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ, περίπου 700 που τίθενται εκτός Δημοσίου για λόγους υγείας – έλειπαν επί μακρόν με αναρρωτικές άδειες χωρίς να μπορούν να δικαιολογήσουν την απουσία τους – καθώς και άλλοι 300 που απολύονται μετά την επιβολή της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης ή λόγω πλαστών δικαιολογητικών που είχαν καταθέσει κατά τον διορισμό τους.

Για τον στόχο του 2014 που αφορά άλλες 11.000 απολύσεις, το σχέδιο του υπουργείου στηρίζεται σε όσους διαθέσιμους δεν καταφέρουν να μετακινηθούν σε άλλους φορείς – π.χ. μέρος σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών – καθώς και σε όσους κριθούν μετεξεταστέοι στη φάση της αξιολόγησης που προωθείται σε όλο το φάσμα του Δημοσίου.

Πάντως καθυστέρηση καταγράφεται στις διαδικασίες αξιολόγησης στους δήμους, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει εάν οι εκπρόσωποι της τρόικας θα αποδεχθούν τελικώς να συνυπολογιστούν στον αριθμό των απολύσεων και όσοι συμβασιούχοι υπηρετούσαν με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα και απομακρύνονται έπειτα από δικαστικές αποφάσεις – ήδη έχουν εκδοθεί περισσότερες από 1.600.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.