Τι δήλωσε ο ευρωβουλευτής μετά την ανακοίνωση της υποψήφιότητάς του

 ΝΔ: Χρίσμα στον καραμανλικό Γιώργο Κουμουτσάκο για το καμίνι της Αττικής

Με μια κίνηση έκπληξη το βράδυ της Τρίτης ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς από την Γαλλία έκλεισε τον φάκελο «περιφέρεια Αττικής», επιλέγοντας για υποψήφιο περιφερειάρχη τον ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκο που «επιστρατεύεται» να δώσει μια πολύ δύσκολη μάχη.

Ο κ. Σαμαράς αιφνιδίασε και κατέληξε στον κ. Κουμουτσάκο, ο οποίος από ένας πολύ πετυχημένος ευρωβουλευτής, κατά γενική ομολογία, επιστρέφει στην εγχώρια πολιτική σκηνή για να δώσει την μάχη με την ΝΔ στην μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, όπου εκ των πραγμάτων η αναμέτρηση θα είναι και δημοψήφισμα.

Μετά την αρνητική απάντηση που έδωσε χθες ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρ. Παχατουρίδης στο Μέγαρο Μαξίμου (το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε συναντηθεί και με τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γ. Μουρούτη σε καφέ στην πλατεία Προσκόπων), αποφασίστηκε στο επιτελείο του κ. Σαμαρά ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλη καθυστέρηση.

Εξάλλου, η δυστοκία που υπήρχε στο θέμα της εύρεσης υποψηφίου και το πολυήμερο έντονο παρασκήνιο είχε αρνητική επίδραση στην ΝΔ που έσπασε στα δυο και εμφανιζόταν από την μια στελέχη, όπως οι κκ. Π. ΠαναγιωτόπουλοςΑδ. Γεωργιάδης και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και αρκετοί δήμαρχοι της ΝΔ να λένε ότι ο νυν περιφερειάρχης κ. Ι. Σγουρός είναι πολύ καλός και από την άλλη πολλοί ήταν αρνητικοί, όπως ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Μιχελάκης.

Ο Πρωθυπουργός, είχε συνάντηση με τον κ. Κουμουτσάκο στο «ουδέτερο» έδαφος του Στρασβούργου, μετά από μια εκδήλωση που παρέστη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τους Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο,Μάρτιν Σουλτς και Μάριο Μόντι.

Μείνανε οι δυο τους επί αρκετή ώρα και οριστικοποιήθηκε η υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή. Όμως συμφωνήθηκε να μην διαρρεύσει απολύτως τίποτα στα ΜΜΕ, κάτι που έκανε το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο το πρωί της Τετάρτης στο ΑΠΕ για να μην υπάρξουν παρενέργειες.

Μάλιστα και ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκος, πρόσωπο με αναφορές στον σκληρό «καραμανλικό» πυρήνα, αλλά και με έντιμη και καθαρή σχέση με το σύστημα εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου, υπό τον κ. Σαμαρά, αιφνιδιάστηκε από την είδηση που κυκλοφόρησε, καθώς δεν ανέμενε ότι θα γινόταν αμέσως η διαρροή. Το «Βήμα» τον βρήκε στο Στρασβούργο, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διαμένουν οι ευρωβουλευτές.

Ο κ. Κουμουτσάκος απλά περιορίστηκε να πει ότι οριστικοποιήθηκε χθες η υποψηφιότητά του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρξε επικοινωνία και συνάντηση προ ημερών με το Μέγαρο Μαξίμου. «Αύριο (σ.σ. Πέμπτη) επιστρέφω στην Αθήνα και θα τα πούμε…» τόνισε και απέφυγε να μιλήσει για το πώς έκλεισε η συμφωνία.

Αναμφίβολα είναι μια έκπληξη η επιλογή του, καθώς ο κ. Κουμουτσάκος δεν ήταν στη λίστα των πιθανών υποψηφίων για την περιφέρεια Αττικής μέχρι προ ημερών και ακόμα και ο ίδιος έδειχνε την προτίμησή του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Στο κομματικό σύστημα δεν είναι άγνωστος, καθώς εκτός από στενός συνεργάτης επί χρόνια της «αλεπού» της ελληνικής διπλωματίας του κ. Π. Μολυβιάτη, ήταν εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών από το 2004 έως το 2009, ενώ την τελευταία πενταετία διετέλεσε ευρωβουλευτής με θετικό πρόσημο.

Στις εκλογές του 2009 υπήρξε εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της ΝΔ, ενώ τον Ιούλιο του 2010 εκλέχθηκε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, όπου οι παρουσίες του είχαν άκρως πολιτικό χαρακτήρα, ενώ διατηρεί άριστη σχέση με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή.

Με την επιστροφή του κ. Κουμουτσάκου στη Αθήνα θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο μαξίμου και στη συνέχεια υα θπάρξει επίσημη δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη.


Μιχελάκης: Εξαιρετική η επιλογή Κουμουτσάκου για την περιφέρεια Αττικής

«Εξαιρετική επιλογή» χαρακτηρίζει την υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ.Κουμουτσάκου για την Περιφέρεια Αττικής ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, με μήνυμά του στο Twitter.

Ο κ.Μιχελάκης ένα 24ωρο νωρίτερα είχε ταχθεί κατά μιας ενδεχόμενης στήριξης της ΝΔ στον Γιάννη Σγουρό: «Θα περιμένω τι θα αποφασίσει το κόμμα. Θεωρώ ότι η επιλογή Σγουρού είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί. Δεν έχει πετύχει στο έργο του. Είναι ένας κακός περιφερειάρχης».

Σε άλλο μήκος κύματος η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ότι θα μπορούσε το κόμμα να στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη, δεδομένου ότι το έργο του είναι θετικό.

Από την πλευρά του ο νυν περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννη Σγουρός ευχήθηκε «καλή δύναμη» στους υποψηφίους της ΝΔ για την περιφέρεια Γ.Κουμουτσάκο και του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου μιλώντας στο Star.

Δήλωσε πάντως ότι η περιφέρεια είναι ένα «καινούριο πεδίο» για τον κ. Κουμουτσάκο, αναφέροντας ότι το θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι σε πάρα πολύ μεγάλη αντίθεση με τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές, καθώς «οι αυτοδιοικητικοί έχουν την φασίνα κάθε μέρα στο χέρι». Παράλληλα, για τη Ρένα Δούρου ανέφερε ότι «είναι ένα νέο παιδί με ολοκληρωμένη μόρφωση.»

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών ότι είναι κακός περιφερειάρχης ο κ. Σγουρός είπε: «Πολιτικός με κακίες δεν επιτρέπεται».

Ο κ. Σγουρός επανέλαβε το ενδιαφέρον του να συνεχίσει στην Περιφέρεια, αλλά ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις του θα ληφθούν μετά την παρουσίαση του απολογισμού του έργου του.

Ραβανός Αρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.