Μια ιστορία αγάπης από την Ουκρανία κάνει τον γύρο του κόσμου, λίγες ημέρες μετά την παύση των συγκρούσεων ανάμεσα στους αντικυβερνητικούς και τις δυνάμεις της αστυνομίας

kievo-erwtasΈρωτας στα οδοφράγματα. Ή αλλιώς, πώς η αγάπη μπορεί να επιλύσει ακόμα και τις πολιτικές διαφορές.

Εν μέσω βίας, χάους, συγκρούσεων και πολιτικής αναταραχής στην Ουκρανία, μία διαδηλώτρια ερωτεύθηκε έναν αστυνομικό στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου παρότι βρίσκονταν σε αντίπαλα “στρατόπεδα”.

Πρόκειται για την 24χρονη δημοσιογράφο Lidia Pankiv η οποία διαδήλωνε ενάντια της διαφθοράς. Στο περιθώριο των διαδηλώσεων συνάντησε τον Andrei, άνδρα των δυνάμεων της αστυνομίας.

 

Η δημοσιογράφος ήταν σε μία από τις ομάδες των γυναικών που δρούσε σαν ανθρώπινη ασπίδα μεταξύ των αστυνομικών και των διαδηλωτών, ελπίζοντας ότι η παρουσία τους εκεί θα σταματούσε τη βία.

 

“Ήμασταν μπροστά στους αστυνομικούς, όταν μια φίλη μου ζητούσε να τη βοηθήσω να βρει έναν φίλο της που είχε συλληφθεί. Ήθελε να γράψω κάτι. Της είπα να με πάρει και της έδωσα τον αριθμό στον όποιο μπορούσε να τηλεφωνήσει. Της το είπα δύο φορές, μιας και είχε πολύ φασαρία” εξήγησε η Pankiv, όπως δημοσιεύει η Dailymail.

Στη συνέχεια η νεαρή έλαβε ένα μήνυμα, το οποίο δεν ήταν από διαδηλωτή, αλλά από έναν από τους αστυνομικούς που στεκόταν μπροστά της. Ο Andrei δεν ήθελε να αποκαλύψει ολόκληρο το όνομά του μιας και φοβόταν για τη δουλειά του , αλλά της είπε ότι ήθελε να την παντρευτεί.

 

“Παρά την αναταραχή, μπόρεσα και θυμήθηκα τον αριθμό σου όταν τον έλεγες. Δεν ξέρω καν το όνομά σου. Στεκόμουν μπροστά σου με μία ασπίδα. Όταν μας σταματήσατε από το να προχωρήσουμε, συνειδητοποίησα ότι θέλω να σε παντρευτώ. Andre”, έγραφε το μήνυμα.

 

Η πρώτη συνάντηση έγινε μπροστά από τα οδοφράγματα στην πλατεία Μαϊντάν, η οποία ήταν γεμάτη με τα συντρίμμια της μάχης την ημέρα της γνωριμίας τους.

“Το μήνυμα με εξέπληξε και πραγματικά δεν ξέρω γιατί συμφώνησα να τον συναντήσω. Ίσως πίστευα ότι θα μπορούσα να του αλλάξω γνώμη για την πλευρά που ήταν, αλλά σίγουρα δεν περίμενα ότι θα τον ερωτευόμουν” παραδέχθηκε η Pankiv.

Η ιστορία τους κίνησε το ενδιαφέρον ενός τοπικού καναλιού, το οποίο προσκάλεσε τη διαδηλώτρια να μιλήσει για το ειδύλλιο με τον αστυνομικό. Όταν όμως η Pankiv κατάλαβε ότι πρόκειται για ζωντανή εκπομπή, αποφάσισε να “ξεμπροστιάσει” το κανάλι, αναφερόμενη στην πολιτική  διαφθορά  και τα τα θύματα της διαδήλωσης, με αποτέλεσμα να αφήσει άφωνη την παρουσιάστρια την ώρα που το κοινό χειροκροτούσε ενθουσιασμένο.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.